Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų spaustuvės premjera – tragikomiksas apie kūrybingą verslininką ir menininką

Jau ketvirtadienį Menų spaustuvėje – spektaklio „Trintukas“ premjera, kurioje atsiskleis komiška ir kartu tragiška vieno verslaus menininko istorija. Noro užsidirbti paakintas, vienas rašytojas sukuria nelegalų verslą – pasiryžusiems pasitraukti iš gyvenimo tautiečiams jis rašo žavius ir už širdies griebiančius atsisveikinimo laiškus. Tik viena bėda – nesulaukdamas įkvėpimo, jis skirtingiems žmonėms parduoda tą patį laišką. Istorijos atomazga – spektaklio „Trintukas“ premjeroje vasario 25 d. 19 val. Menų spaustuvėje.
Spektaklis „Trintukas“
Spektaklis „Trintukas“ / D.Matvejevo nuotr.

Spektaklio „Trintukas“ režisierius ir dramaturgas Mindaugas Valiukas Lietuvoje žinomas kaip dramaturgas, poetas, scenaristas ir bardas, nors išsilavinimu yra diplomuotas režisierius. Uostamiestyje gyvenantis ir kuriantis menininkas nusprendė debiutuoti ir kaip režisierius – spektakliu „Trintukas“, kurį stato pagal savo paties pjesę. Mindaugas Valiukas sakosi einąs kinematografiško, „veiksmo“ teatro kryptimi ir priskiria savo spektaklį „tragikomikso“ žanrui. Tokiai stilistikai labai palanki pati pjesė – groteskiškas veiksmas su detektyviniais elementais, kuriame analizuojama savižudybės tema.

Surinkęs jaunų aktorių komandą (Aušra Štukytė, Mantas Stonkus, Tuomas Tulikorpi, Jovita Balčiūnaitė, Aistė Lasytė, Šarūnas Banevičius, Vaidas Kublinskas), Mindaugas Valiukas į pagalbą pasitelkė patyrusį scenografą Artūrą Šimonį bei talentingą muzikos kūrėją Tomą Stirną. Šios kūrybinės komandos produktas – linksmas, tačiau rimtas temas gvildenantis spektaklis su minimalistine, bet įsimenančia scenografija ir puikia vaidyba. Spektaklis sukurtas Menų spaustuvės jaunųjų scenos menininkų programai „Atvira erdvė“, kurioje kasmet pastatomi 3-4 nauji spektakliai.

Spektaklio „Trintukas“ premjera įvyks vasario 25 d. Menų spaustuvėje. Bilietus platina Tiketa, jie taip pat parduodami renginio vietoje 1 val. iki spektaklio pradžios. Bilietų kaina 20 Lt, taikomos nuolaidos studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems ir scenos menų profesionalams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius