Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas ir J.Sakalauskas iš „El Fuego“ suvienijo jėgas

Merūną ir Joną iš „El Fuego“ įkvepia ta pati mūza! Pasitikus Naujuosius, vieni populiariausių šių laikų jaunosios kartos atlikėjų Merūnas ir Jonas Sakalauskas iš „El Fuego“ pateiks išrankiems klausytojams savo darbo vaisius: gražiausių dainų ir operų arijų programą. Vaikinai neslepia, kad bendrai veiklai juos įkvėpė ta pati mūza... klasika.
Merūnas ir J.Sakalauskas suvienijo jėgas
Merūnas ir J.Sakalauskas suvienijo jėgas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „el Fuego“

Tikriausia nedaugelis klausytojų žino, jog Jonas nėra vien tik atlikėjas, dainuojantis kitų autorių sukurtą repertuarą. Jis yra ir kompozitorius, „Naujosios operos akcijos“ įkūrėjas, už monospektaklį–operą „Izadora“ kartu su kūrybine grupe pelnęs Auksinį scenos kryžių. Paklaustas, kodėl taip atsitiko, kad žmonės jį pažįsta tik iš vienos pusės – kaip popklasikos kūrinius atliekančios grupės „El Fuego“ narį, Jonas nė kiek nesutrikęs atsakė: „Esame populiarūs, mus dažnai rodo per televizorių, todėl mus žmonės ir atpažįsta kaip „El Fuego“ narius, nežinodami apie kitas veiklas. Man labai smagu rengti kitokio pobūdžio projektą – tai teikia džiaugsmą ir leidžia atsiskleisti visu šimtu procentų.“

Kitas populiarus šių dienų atlikėjas Merūnas Vitulskis – dažnas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio didžiųjų scenų užkariautojas: pastaruoju metu jis pelnė laurus ne viename tarptautiniame konkurse, o neseniai prestižiniame „La Scala“ (Milanas, Italija) teatro rengtame konkurse „SOCIETA UMANITARIA 2009“ pakerėjo publiką ir komisiją: sulaukė net kelių bisų ir kvietimų koncertuoti Italijoje. Paklaustas kodėl sumanė dalyvauti išskirtiniame klasikinės muzikos projekte, Merūnas taip paaiškino savo sprendimą: „Klasikinė muzika nėra tokia populiari, nors man jos kūrinius atlikti yra vienas malonumas, galima sakyti – vaikystės svajonė“, – teigė jis. Pasak Merūno, vaikystės svajonė yra ir tam tikras iššūkis – žinomas atlikėjas tvirtino, kad retas dainininkas gali puikiai išpildyti klasikinio žanro kūrinius.

Solistams pasirodymų metu talkins pianistė, profesorės Irenos Armonienės meno aspirantė Birutė Asevičiūtė, neseniai įvykusiame tarptautiniame konkurse „Daina miestui“ laimėjusi 1-ąją vietą.

Naujųjų, 2010-jų metų, pradžioje įvyksiantys susitikimai su jaunais talentais, koncertų organizatoriaus VšĮ „Art Gate“ rengiamo ciklo „Menas išskirtinėse erdvėse“ dalis. Dviejose ypatinga aura bei akustika pasižyminčiose koncertinėse erdvėse, suskambėsiančios programos – dovana nuostabaus grožio vokalo muzikos mėgėjams.

KONCERTAI VYKS:
Sausio 16 d., šeštadienį, 19 val. PIANO.LT koncertų salėje
Sausio 24 d., sekmadienį, 14 val. Užutrakio dvaro sodybos rūmų Baltojoje salėje

PROGRAMA:
W. A. Mozarto, L. van Beethoveno, R. Schumanno, R. Wagnerio, P. Čaikovskio,
G. Verdi, G. Puccini, G. Bizet kūriniai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius