-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Merūnas moteris sveikins klasikinės muzikos koncertu

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kovo 6 dieną 18 val. Vilniaus kongresų rūmuose pristato kamerinės muzikos koncertą „Passioni per celli“. Jame pasirodys LVSO violončelių grupė (koncertmeisterė Vita Šiugždinienė) ir dainininkas Merūnas Vitulskis (tenoras).
Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Moteris Muzika

Programoje J. S. Bacho, G. B. Pergolesi, J. Pachelbelio, H. Villa-Loboso, , R. Leoncavallo, F. Leharo, F. Schuberto, A. Arutiunjano, grupės „Metallica“ ir E. Ellingtono kūriniai.

Violončelei būdingas savitas – šiltas, minkštas, sodrus ir rafinuotas garso tembras. Šio instrumento skambesys traukė įvairių kompozitorių dėmesį, įkvėpdamas kurti jam muziką. Šeštadienį, kovo 6 dieną Kongresų rūmų scenoje kartu suskambės aštuonių violončelių stygos. Gros LVSO violončelių grupės artistai Vita Šiugždinienė (grupės koncertmeisterė), Gintaras Lukoševičius, Tomas Ramančiūnas, Kristupas Daugelis, Vidas Jackūnas, Tomas Grigas, Albertas Šivickis, Daiva Čepulienė.

„Iš tiesų, violončelės skambesys – tarsi begalinė melancholija... Šiame koncerte mes, melancholikai ir klasikai išreikšime mūsų norą groti ne tik klasikines programas. Todėl kartu su mumis Merūnas, žmogus iš estrados pasaulio, tačiau labai norintis būti mūsų, klasikų, gretose. Jau gerą mėnesį visas laisvas dienas skiriame šio koncerto repeticijoms“ – sakė vyriškai LVSO violončelių grupei vadovaujanti violončelininkė Vita Šiugždinienė.

„Skirtumas tarp grojimo orkestre ir pasirodymo solo programose yra didžiulis. Grodami orkestre, jėgas atiduodame vieningam kūrinio interpretaciniam sprendimui, sekame dirigento vizija. Grodami kameriniuose koncertuose, atsiskleidžiame kaip asmenybės, o pastarojo koncerto programa sudaryta taip, kad beveik kiekvienas mūsų gros solo. Tuo labai džiaugiamės, esame kupini entuziazmo“, – sakė ji.

„Tai bus puikus koncertas, kuriam labai ruošiamės ir labai jo laukiame“, – V.Šiugždinienei pritarė koncerto solistas Merūnas Vitulskis, koncerte dainuosiantis septynias klasikines arijas ir pirmą kartą pasirodysiantis su LVSO muzikantais. – Bus nauja gera patirtis ir puikūs įspūdžiai. LVSO artistai – nuostabūs atlikėjai ir tikri muzikantai. Mes greit suradom bendrą kalbą, o su Vita esame pažįstami jau ne vienerius metus. Galima sakyti, kad šis koncertas – tai dedikacija visoms moterims artėjančios jų šventės proga. Juk tokių datų metuose nėra tiek daug.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius