Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto šventėje „Kauno dienos 2013“ – nostalgiškai linksmas Doloresos Kazragytės ir grupės „Ainiai“ pasirodymas

Nuo sekmadienio tęsiasi savaitinė miesto šventė „Kauno dienos 2013“. Kasdien 18 val. Senosios prieplaukos amfiteatre jos lankytojų laukia išskirtiniai koncertai. Trečiadienį, gegužės 22 d., žiūrovai bus pamaloninti aktorės Doloresos Kazragytės ir grupės „Ainiai“ pasirodymu. Atlikėjai pristatys nuotaikingai lyrišką koncertinę programą „Juokais ir rimtai apie meilę“.
Doloresa Kazragytė
Doloresa Kazragytė

Bendrovės „Autokausta“ dovanojamame koncerte skambės daug lietuvių liaudies istorijų, nuotaikingų ir lyriškų dainų, kurias dainuodavo ne tik mūsų ainiai, bet ir mes su malonumu traukiame. Girdėsite daug nuotaikingų, linksmų ir lyriškų pasakojimų apie lietuvišką meilę, senovės mergelių svajones ir nuotykius bei daug linksmos ir gera nuotaika užkrečiančios muzikos.

„Su „Ainiais“ susiėjome ne taip seniai – esame kartu pasirodę dar tik penkis kartus. Tai labai stiprus ansamblis, man labai patinka kaip jie dainuoja. Tai nėra tik folkloro, bet ir miesto, smetoninių dainų ansamblis.

„Kauno dienų“ koncertas bus išskirtinis, nes pirmą kartą dainuosime lauke. Aš gal 10 metų nesu pasirodžiusi lauko scenoje, todėl šiek tiek nerimauju. Ypač – dėl oro. Tikėkimės, kad nelis ir po mūsų pasirodymo žmonės, kaip ir visada, išeis pakylėti, įkvėpti gražių dainų.

Pasirodymai lauke reikalauja ypatingų pastangų, nes atvira erdvė, dangus, blaško energiją, todėl viską reikia forsuoti“, – prieš koncertą sakė Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė, rašytoja D.Kazragytė.

Šiuolaikiniu žvilgsniu į folklorą žvelgiančiame ansamblyje „Ainiai“ groja septyni profesionalūs muzikantai ir dainuoja trys profesionalūs solistai (Rytis Janilionis, Aurimas Raulinavičius, Gitana Lapinskaitė). Kolektyvas originalus ir įdomus instrumentų gausa ir įvairove. Jų koncertuose skamba daugiau kaip 20 skirtingų lietuviškų instrumentų: birbynės, kanklės, ragai, ožragiai, skudučiai, daudytės, tabalai, skrabalai, lumzdeliai, molinukai, džingulis, pliauška ir kiti. Šiais instrumentais atliekamos ne tik lietuvių liaudies dainos ar šokiai, bet ir originalūs įvairių kompozitorių sukurti kūriniai.

Miesto šventės „Kauno dienos 2013“ programą rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius