Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Bilius visus kviečia jungtis prie socialinės akcijos „Aš ir Tu – tai MES!“

AŠ – tai neįgalieji bei jų artimieji, IR TU – negalios nepaliesti – tai MES! O MES – tai lygiateisiai visuomenės nariai, tokie pat lygūs, taip pat bendraujantys, galintys ir turintys teisę nesijausti kitokiais, „brokuotais“ ar nepakankamai gerais. MES visi šios žemės vaikai, puošiantys ir turtinantys ją.
15min vaizdo konferencijoje – čempionas Mindaugas Bilius
15min vaizdo konferencijoje – čempionas Mindaugas Bilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jau kitą šeštadienį, gruodžio 3-ąją Lietuvą supurtys išties neeilinis įvykis – pirmą kartą šalies istorijoje Tarptautinę neįgaliųjų dieną paminėsime trankiai ir visi kartu – negalios paliesti ir nepaliesti. Iki šiol visiems neįgaliesiems svarbi data buvo minima uždaruose renginiuose. Šįkart šventė vienu metu griaudės daugybės Lietuvos miestų ir miestelių aikštėse.

Ypatingą dieną vainikuos akcija „Aš ir Tu – tai MES!“, kurios metu neįgalieji bei socialinei atskirčiai neabejingi sveikieji kartu sukurs gyvą „skulptūrą“, simbolizuosiančią bendrystę ir vienybę.

Prarają, skiriančią neįgaliuosius ir sveikuosius galima ir reikia panaikinti. Juk sutelkę jėgas mes galime viską.

Akcijos idėja gimė Šiauliuose gyvenančiai cerebriniu paralyžiumi sergančiai Vidmantei Raustytei, ją įgyvendinti padėjo Vidmantės mama – Šiaulių apskrities cerebrinio paralyžiaus asociacijai ir šio miesto nevyriausybinių organizacijų sąjungai pirmininkaujanti Edita Raubickaitė-Navickienė ir asociacijos „Maži žingsneliai“ viena įkūrėjų Živilė Kulėšė.

Tačiau gerai idėjai tapti grandioziniu renginiu padėjo akciją koordinuojantis „Baltijos Ugdymo Centras“.

Tad jau kitą šeštadienį, 13 valandą Alytaus, Joniškio, Kauno, Tauragės, Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos, Telšių, Subačiaus, Radviliškio ir Panevėžio miestų aikštėse susirinks šimtai žmonių, norinčių parodyti, kad prarają, skiriančią neįgaliuosius ir sveikuosius galima ir reikia panaikinti. Juk sutelkę jėgas mes galime viską.

Nepabūgusių šaltuko ir žvarbaus vėjo visuose miestuose lauks smagios pramogos – koncertai, teatralizuoti pasirodymai, karšta kava bei arbata. Joniškiečius sveikins parolimpietis, golbolo aukso medalio laimėtojas Justas Pažarauskas. Kaune šventei diriguos pats Kalėdų Senelis, mat po akcijos vyks ir miesto Kalėdų miestelio atidarymas.

Visuose miestuose tuo pat metu skambės ir akcijos himnas – grupės „Omerta“ daina „Tu Gali“, kurios žodžiai įkvėpė daugybę žmonių nepasiduoti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

„Daina „Tu gali“ gimė iš aibės nusivylimų, kai nuo tavęs nusisuka ir atrodo, kad ir kaip besistengtum niekas nesigaus. Turbūt dauguma su tuo susiduria ir tai nėra lengvi momentai, bet tam, kad atsispirti reikia pasiekti dugną“, – pasakojo dainos žodžių kūrėjas Julius.

Tuos, kurie akcijos metu negalės prisijungti prie dalyvių, organizatoriai kviečia 13 val. grotuvuose, kompiuteriuose ar telefonuose visu garsu įsijungti šią „Omertos“ dainą ir parodyti, kad nesate abejingi ir kartu mes galime viską.

„Bendrystė – nuostabus dalykas. Jausmas, kai daugybę žmonių bendram tikslui suvienija puiki idėja ne mažiau jaudinantis, nei pergalė olimpiadoje, – tikina Šiauliuose akcijos ambasadoriumi tapęs parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius. – Nepaprastai džiaugiuosi, kad akcijos „AŠ ir TU – tai MES!“ metu prie neįgaliųjų ir jų artimųjų prisijungs įvairių miestų savivaldybės, mokyklos, licėjai, kolegijos, skautų, nevyriausybinės organizacijos ir daugybė geros valios žmonių. Labai kviečiu visus nepatingėti ir kito šeštadienio popietę praleisti linksmai ir prasmingai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius