-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Misija Sibiras’09“: atrinkti bandomojo žygio dalyviai

Ketvirtadienį paaiškėjo galutinis sąrašas žmonių, kurie bus kviečiami dalyvauti „Misija Sibiras‘09“ bandomajame žygyje. Bandomasis žygis vyks birželio mėn. 6-7 dienomis, Dzūkijoje, o kartu su atrinktaisiais dalyviais žygyje žadėjo dalyvauti ir šią vasarą į ekspediciją Sibire vyksiantis muzikantas Gabrielius Liaudanskas – Svaras.
„Misijos Sibiras“ marškinėliai
„Misijos Sibiras“ marškinėliai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Bandomasis žygis – antrasis atrankos etapas, po kurio turėtų paaiškėti grupė jaunuolių, kurie šią vasarą bus pakviesti dalyvauti ekspedicijoje į lietuvių tremties ir įkalinimo vietas Sibiro regione. Šiemet „Misija Sibiras’09“ lankys, tvarkys ir įamžins lietuviškas kapavietes Buriatijos bei Kazachstano respublikose.

66 dalyviai į bandomąjį žygį buvo atrinkti iš beveik tūkstančio jaunų žmonių, užpildžiusių anketas. Atrinktųjų pavardės skelbiamos projekto tinklapyje internete: www.misijasibiras.lt.

Bandomasis žygis truks dvi dienas. Jo metu dalyviai galės išbandyti savo fizinį pasirengimą, nes ilgą distanciją keliaus pėsčiomis, pakeliui sustodami sutvarkyti senų kapinaičių. Vakare visi dalyviai įkurs palapinių stovyklavietę, o prie laužo dar kartelį galės pasikalbėti apie tai, ką jiems reiškia patriotiškumas ir kaip įsivaizduoja savo vaidmenį projekto metu. Kartu su bandomojo žygio dalyviais keliaus ir atrankos komisija.

„Pagrindinis projekto „Misija Sibiras‘09“ tikslas – parodyti, kad jaunimas Lietuvoje yra patriotiškas,“ – sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko. LiJOT jau surengė 5 sėkmingas ekspedicijas į Sibirą 2006 m., 2007 m. ir 2008 m. Ekspedicijų metu jaunimas sutvarkė apie 60 lietuviškų kapinių, susitiko su ten gyvenančiomis lietuvių bendruomenėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius