Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.K.Čiurlionio dailės paroda grįžo į Kauną, nes Venecija jos atsisakė

Milane eksponuota žymaus lietuvių dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės paroda, kurią atsisakė priimti Venecija, grįžo į Kauną.
M.K.Čiurlionio paveikslai
Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus Kaune direktorius Osvaldas Daugelis BNS sakė, kad vasario pabaigoje iš Milano išgabenta paroda grįžo šio mėnesio pradžioje.

Anot jo, šių Italijoje eksponuoto kūrinių rinkinio kol kas daugiau niekur vežti neplanuojama.

„Niekur neplanuojama, nes kiekvienu atveju mes sudarome naują rinkinį. Čia buvo Milanui paruoštas su specialia kuratore, buvo pritaikyta karališkiems rūmams. Stengiamės kiekvienu atveju kitokį komplektą surinkti“, – kalbėjo O.Daugelis.

Trečiadienį pranešta apie M.K.Čiurlionio kūrybos pristatymą Armėnijos nacionalinėje galerijoje, penktadienį menininko paroda atidaroma Rygoje.

Muziejaus vadovas O.Daugelis atkreipia dėmesį, kad šiose parodose, skirtingai nei minėtoje ekspozicijoje Milane, pristatomi ne originalūs kūriniai, o reprodukcijos.

Nuo lapkričio iki vasario vidurio Milano Karališkųjų rūmų muziejuje „Palazzo Reale“ vyko paroda „Čiurlionis: ezoterinė kelionė 1875–1911“.

Tai buvo pirma paroda, pristačiusi Lietuvos dailininko darbus Italijoje, ir didžiausia kada nors Vakarų Europos šalyse eksponuota svarbiausių M.K.Čiurlionio dailės kūrinių kolekcija. Ją sudarė 137 dailės, fotografijos darbai ir kiti eksponatai iš menininko archyvų.

Nuo kovo 1-osios ši paroda turėjo būti atidaryta Venecijos „Ca'Pesaro“ muziejuje, bet iš Milano M.K.Čiurlionio darbai į Veneciją taip ir nepajudėjo, mat netikėtai pasikeitė šio miesto administracijos darbuotojai, su kuriais buvo tartasi dėl parodos.

Lietuvos atstovai stengėsi įtikinti venecijiečius priimti M.K.Čiurlionio darbus, tačiau jiems nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius