Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Muziejų naktis 2012“ žada siurprizų Lietuvos banko Pinigų muziejaus lankytojams

Lietuvos banko Pinigų muziejus dalyvaus tarptautinėje Europos muziejų bendruomenės akcijoje „Muziejų naktis“ ir šeštadienį, gegužės 19-ąją, nemokamai priims lankytojus nuo 10 val. iki 24 val.
Pinigų muziejus
Pinigų muziejus / Vilniaus turizmo informacijos centro nuotr.

„Lankytojai ne tik pamatys modernią Pinigų muziejaus ekspoziciją penkiose salėse, kuriose šiuo metu eksponuojama daugybė eksponatų, pasakojančių apie Lietuvos ir pasaulio pinigų, bankininkystės istoriją bei raidą, bet taip pat kviečiami dalyvauti „Muziejaus nakties“ proga organizuojamoje viktorinoje, patikrinti savo šios srities žinias“, – sakė Pinigų muziejaus vedėjas Vidmantas Laurinavičius.

Lankytojų laukia kompiuteriniai terminalai su specialiomis programomis, teminiai, mokomieji ir dokumentiniai filmai, virtualios ekspozicijos, interaktyvios priemonės „Kuris metalas sunkiausias?“ ir žmogaus masę metalo kaina paverčiančios svarstyklės, suvenyrinių plokštelių kaldinimo presas, 200 valstybių pagrindinę informaciją pateikianti vaizdo siena.

Pinigų muziejaus Parodų ir edukacijos salėje šeštadienį, gegužės 19-ąją, nuo 13 iki 16 val. bus rodomi filmai apie pinigų ir bankininkystės istoriją, Lietuvos banko funkcijas. Po filmų peržiūros bus galima laimėti prizų už teisingus atsakymus į klausimus, užduotus matytų filmų temomis.

Pinigų muziejaus lankytojams bus siūloma spręsti kryžiažodžius, interaktyvius testus, o nugalėtojų laukia siurprizai.
Tėveliai su mažaisiais (5–10 m. vaikai) iki 18 val. galės apžiūrėti muziejų pagal parengtus klausimų ir atsakymų lapus.
Lankytojų grupėms 18, 20 ir 22 val. bus vedamos ekskursijos. Būtina išankstinė registracija, nes dalyvių skaičius ribotas.

Gegužės 18 d. minėdama Tarptautinę muziejų dieną, Tarptautinė muziejų taryba (ICOM) nuo 2005 m. rengia akciją „Europos muziejų naktis“, kuomet lankytojai muziejuose sutinkami neįprastu laiku – naktį. Į šią akciją įsitraukė ir Lietuvos muziejai: šiemet gegužės 19 d. yra „Muziejų naktis 2012“, organizuojami nemokami renginiai lankytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius