-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikantai susivienijo dėl gyvūnų gerovės

Gegužės 10 dieną, 18 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje įvyks labdaros koncertas „Džiazas išlikimui“. Visos už bilietus surinktos lėšos bus skirtos pagalbą beglobiams gyvūnams teikiančiai organizacijai „Penkta koja“.
Koncerto sumanytojas, pianistas Darius Mažintas
Koncerto sumanytojas, pianistas Darius Mažintas. / Organizatorių nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamą projektą inicijavo talentingas Lietuvos pianistas Darius Mažintas. Pasak jo, koncerto tikslas – ne tik surinkti lėšų gyvūnus globojančiai visuomeninei organizacijai, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į pastaruoju metu gausėjantį benamių gyvūnų skaičių.

„Lietuvoje vis dažniau išgirstame istorijų apie netinkamą elgesį su gyvūnais, todėl šiuo projektu norime paskatinti žmones labiau rūpintis savo augintiniais, būti atsakingesniems ir gailestingesniems jų likimui, gyvybei“, – pasakojo muzikantas.

Idėja surengti tokį konkursą gimė prieš keletą mėnesių. Tuomet Lietuvos spaudoje buvo pilna straipsnių apie nežmonišką elgesį su gyvūnais.

„Taip pat mus pasiekė informacija apie gyvūnų karantinavimo stotyje „Grinda“ susidariusią padėtį ir gyvūnų laikymo sąlygas, kas, mūsų nuomone, yra tiesiog pasibaisėtina. Sekėme gyvūnus gelbėjančios organizacijos VšĮ „Penkta koja“ veiklą, stengėmės prisidėti laikinai paglobodami jų išgelbėtus gyvūnus bei ieškodami jiems nuolatinių namų. Tačiau gyvūnų vis daugėja, o lėšų vykdyti šiai savanoriškai veiklai nepakanka. Tuomet ir gimė idėja surengti viešą akciją-koncertą, o už bilietus surinktus pinigus skirti „Penktai kojai“, – sakė D.Mažintas.

Pakvietė draugus

Koncerto organizatoriai iš anksto nespėlioja, kiek pinigų pavyks surinkti. „Kuo daugiau žmonių ateis pasiklausyti, tuo daugiau lėšų bus. Mums, aišku, labai norėtųsi, kad žmonės aktyviau pirktų bilietus. Nes taip jie turi galimybę ne tik išgirsti džiazą, bet ir padaryti gerą darbą“, – sakė labdaros projekto autoriai.

Pirmasis labdaringas koncertas greičiausiai nebus vienintelis. Projekto autoriai jau turi minčių tęsti panašias akcijas.

Pirmasis labdaringas koncertas greičiausiai nebus vienintelis. Projekto autoriai jau turi minčių tęsti panašias akcijas. Jų metu surinktos lėšos bus atiduotos įvairias problemas padedančioms spręsti organizacijoms.

„Lietuvoje yra nemažai probleminių sričių, kurios nesulaukia pakankamo visuomenės dėmesio“, – įsitikinęs D.Mažintas.

Sudalyvauti labdaringame koncerte Kaune pianistas pakvietė būrį kolegų. Kauno filharmonijoje rytoj koncertuos Vytautė Pupšytė (vokalas), Liudas Mockūnas (saksofonas), Indrė Jurgelevičiūtė (vokalas, kanklės, fleita), Marius Cechanavičius (gitara), Rūta Dirsytė (gitara), Bernardas Janauskas (tabla, perkusija), Eglė Sirvydytė (vokalas, gitara), Remigijus Rančys (saksofonas), Paulius Volkovas (gitara), Motiejus Bazaras (fortepijonas), Mykolas Bazaras (kontrabosas) ir Andrius Kairys (mušamieji).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius