Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos legendos pakels mokinius į žvaigždes (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą Vilniaus rotušėje skambėjo profesionali klasikinė muzika. Garsūs muzikai jau netrukus grįš į savo mokyklas, kuriose tarptautine patirtimi dalysis su paprastais Lietuvos moksleiviais. Skambant fanfaroms, apdovanojant padėkos raštais ir portretais, iškilmingai į gyvenimą paleistas naujas kultūrinis edukacinis projektas „Per musica ad astrum“.
Projekto „Per Musica Ad Astrum“ pristatymas
Projekto „Per musica ad astrum“ pristatymas / Alvydo Opulskio montažas

Susirinkusieji plojo pirmiesiems penkiems projekto dalyviams, kurie, anot organizatorių, „iš karto patikėjo projekto idėja ir ją palaikė“. Jau sausio mėnesį dirigentas Saulius Sondeckis nuvyks į Šiaulių J.Janonio gimnaziją, operos solistas Vladimiras Prudnikovas aplankys Mažeikių muzikos mokyklą, saksofonininkas Petras Vyšniauskas nukeliaus į Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklą, Valstybinis Vilniaus kvartetas ir pianistas Petras Geniušas pravers Vilniaus M.K.Čiurlionio meno mokyklos duris.

Pasiklausius ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje pripažintų muzikų atliekamų kūrinių, Vilniaus rotušėje jiems buvo įteikti padėkos raštai, taip pat jų portretai. Tai apdovanotiesiems sukėlė nuoširdžią šypseną.

Sugrįžę į savo mokyklas, muzikos grandai dabartiniams mokyklų auklėtiniams dovanos koncertą, po kurio dalysis patirtimi ir meistriškumo paslaptimis.

„Kadangi mano mokykla – meno mokykla, noriu pasidalyti realia patirtimi su jaunais žmonėmis, kurie siekia muzikos aukštumų“, – prisipažino maestro P.Geniušas, kuris savo mokykloje surengs meistriškumo kursus.

Projekto pavadinimas, reiškiantis „Per muziką į žvaigždes“, įprasmina pagrindinę projekto idėją – muzika ir jos pažinimas sujungia skirtingas kartas. Organizatorės tikisi, kad prie šios idėjos prisidės ir daugiau muzikos profesionalų, todėl projektas augs ir plėsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius