-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – edukacinis videošokio seminaras

Kovo 4–6 d., nuo penktadienio iki sekmadienio, Nacionalinėje dailės galerijoje vyks edukacinis videošokio seminaras. Užsiėmimus ves choreografė, medijų menininkė ir teoretikė iš Prancūzijos Andrea Davidson. Intensyvus trijų dienų seminaras supažindins su videošokio (angl. „dance for camera“) žanru ir jo kūrimo procesu.
Scena iš videošokio filmo
Scena iš videošokio filmo / Nacionalinės dailės galerijos nuotr.

Videošokiu vadinami filmai, kurių pagrindinė išraiškos priemonė yra šokis – ne tik kūno, bet ir vaizdo kameros judesys. Vizualiąją videošokio dinamiką kuria choreografija, šokio filmavimo meistriškumas, vaizdo montažas. Garso ir vaizdo estetika atstoja tradiciniam kinui būdingus dialogus ir naratyvinį pasakojimą. Videošokio choreografija neturi sceninio pavidalo, ji kuriama specialiai filmui, dažniausiai ne sceninei aplinkai.

Pažintinę kelionę po videošokio istoriją – nuo jo užuomazgų kine iki naujausių eksperimentų skaitmeniniame videomene – ves dešimt metų Paryžiaus VIII universitete videošokį dėsčiusi lektorė Andrea Davidson. Paskaitų bei filmų peržiūros metu bus aptariamos įvairios šokėjų ir filmų režisierių bendradarbiavimo formos, videofilmo meninės raiškos priemonės, analizuojama videošokyje susipynusi choreografija.

Seminaras skirtas šokio, kino bei audiovizualiųjų menų studentams, dėstytojams, menininkams, menotyrininkams ir visiems, besidomintiems šiuolaikinėmis meno formomis, jų sąsajomis su videomenu bei vizualiąja kultūra. Seminaras vyks anglų kalba. Platesnės informacijos ieškokite www.ndg.lt.

Lektorės viešnagę Lietuvoje remia Prancūzų kultūros centras.

Videošokio seminaras yra nemokamas. Norinčius jame dalyvauti prašome iki kovo 3 d. registruotis el. paštu: silvija@ndg.lt. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę, el. pašto adresą, mokslo instituciją, specialybę ir kursą arba organizaciją (iniciatyvą), kuriai priklausote. Dalyvių skaičius ribotas.

Daugiau informacijos: tel. 8 674 39924, el. paštas: silvija@ndg.lt, seminaro koordinatorė Silvija Aurylaitė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius