Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – speciali savaitgalio programa

Šį savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniuje (Konstitucijos pr. 22), baigiama rodyti tarptautinė kino ir videomeno paroda „Milijonas ir viena diena“. Nespėjusius apsilankyti parodoje ar norinčius dar sykį patirti judančių vaizdų magiją, galerija kviečia į specialią savaitgalio programą.
Parodos vaizdas
Parodos vaizdas / V.Aukštaičio nuotr.

Gruodžio 18 d., šeštadienį, lankytojų lauks nemokamos kuratorių vedamos ekskursijos po parodą 14 ir 16 val. Galerijoje galėsite įsigyti parodos katalogą, kuriame rasite išsamius meno kūrinių pristatymus bei parodoje gvildenamas temas apmąstančius tekstus. Gruodžio 18–19 d., šeštadienį ir sekmadienį, galerijos bilietas kainuos tik 1 lt.

Iki gruodžio 19 d. Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje (Konstitucijos pr. 22) veikia tarptautinė paroda „Milijonas ir viena diena“, pristatanti reikšmingus Lietuvos ir užsienio menininkų kurtus populiaraus bei nepriklausomo kino ir videomeno kūrinius.

Parodoje apmąstoma jau daugiau nei šimtmetį vykstanti judančių vaizdų sklaida, pasitelkiant kiną, televiziją, internetą, šiuolaikinį meną ir kitus būdus. Ši sklaida tapo vienu svarbiausių šiandienos pasaulėžiūrą formuojančių veiksnių. Parodos pavadinimą įkvėpė kino kritiko Terry Ramsaye knyga apie ankstyvąją kino pramonę „Milijonas ir viena naktis“ (1926), kurioje kinas vertinamas kaip populiariausia ir patraukliausia meno forma, o kino istorija prilyginama pasaulio istorijai. Trijuose parodos skyriuose – „Svajonės – nesibaigiantis pasakojimas“, „Dėlionės – milijonas pasakojimų“ ir „Abejonės – pasakojimas pasakojime“ – atskleidžiami kino sukurti pasaulio vaizdiniai, šiuolaikinės menininkų interpretacijos ir komentarai didžiosioms kino tradicijoms bei medijuotos realybės ir tikrovės santykis judančiame vaizde.

Nespėjusius apsilankyti parodoje, Nacionalinė dailės galerija kviečia į specialią savaitgalio programą.

Gruodžio 18–19 d., šeštadienį ir sekmadienį, Nacionalinės dailės galerijos bilietas kainuos tik 1 lt. Su šiuo bilietu lankytojai turės paskutinę galimybę pamatyti parodą „Milijonas ir viena diena“, aplankyti kitas galerijos parodas: „Lietuvos kinas ir dailė“ bei architektūros parodą „Našlaičiai“, o taip pat dar kartą pasižvalgyti nuolatinėje XX a. Lietuvos dailės ekspozicijoje.

Gruodžio 18 d., penktadienį, 10–30 lankytojų grupėms bus surengtos nemokamos, kuratorių vedamos ekskursijos po parodą „Milijonas ir viena diena“ 14 ir 16 val. Norinčius dalyvauti ekskursijose kviečiame registruotis telefonais (8-5) 219 5961, (8-5) 219 5960 arba elektroniniu paštu: edukacija@ndg.lt.

Galerijoje galėsite įsigyti iliustruotą dvikalbį (lietuvių ir anglų klb.) parodos „Milijonas ir viena diena“ katalogą, kuriame rasite išsamius meno kūrinių pristatymus bei parodoje gvildenamas temas apmąstančius tekstus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius