Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionaliniame dramos teatre – monospektaklis apie didžiulę meilę teatrui

Šiais metais balandžio 21 dieną, trečiadienį, 18 valandą – Nacionalinis dramos teatras kviečia į Neringos Bulotaitės monospektaklį pagal žinomo lenkų dramaturgo Andrzejaus Maleszkos pjesę „Jasekas“. Spektaklį režisavo Jonas Vaitkus, dailininkė Giedrė Brazytė, kompozitorius Gediminas Rimkus-Rimkevičius. Spektaklyje taip pat skamba garsaus vokiečių kompozitoriaus Kurto Weillio zongai.
Spektaklis „Jasekas“
Spektaklis „Jasekas“ / D.Matvejevo nuotr.

Andrzejus Maleszka (g. 1955) – garsus lenkų prozininkas, scenaristas, teatro ir kino režisierius, daug dėmesio skiriantis paauglių gyvenimui. „Jaseko“ veikėjai – vaikas ir jo mama, nors scenoje vaikas nepasirodo. Pagrindinė kūrinio herojė – aktorė, dėl didelės meilės teatrui atsižadanti savo sūnaus. Aktorinės peripetijos pjesėje puikiai atskleistos, čia yra ir ašarų, ir juoko, ir skausmo, ir giedrų emocijų.

Pjesėje „Jasekas“ minimas kompozitorius Kurtas Weillis ir jo „Trijų grašių opera“ – pagrindinė herojė apsėsta idėjos sudainuoti vieną šio veikalo personažų. Todėl spektaklyje skamba gyvai atliekamos dainos, daug šokio ir judesio – tai elementai, artimi režisieriaus Jono Vaitkaus braižui. Pirmą kartą šio spektaklio eskizas buvo suvaidintas prieš porą metų Palangoje.

„Paskutinėje savo knygoje Peteris Brookas taikliai pasakė, kas svarbiausia kuriant spektaklį – sukurti bendrą žiūrovo ir aktoriaus lauką. Tai tinka visų tipų spektakliams, aš tuo vadovaujuosi, pasirinkdama monodramas ir vaidindama monospektaklius. Man svarbu, kad tai, kas man įdomu, sudomintų ir žiūrovą, kad gimtų žiūrinčiojo ir vaidinančiojo suokalbis“, – savo pasirinkimą kurti monospektaklį aiškina Neringa Bulotaitė.

Neringa Bulotaitė – viduriniosios kartos aktorė iš pirmojo Jono Vaitkaus „dešimtuko“, Nacionaliniame dramos teatre dirbanti jau daugiau nei du dešimtmečius. Ji viena pirmųjų atkreipė dėmesį į monospektaklio žanrą: dar 1991 metais suvaidino spektaklį „Žmogaus balsas“ pagal žinomą Jeano Cocteau veikalą (režisierė Ramunė Kudzmanaitė), o 2005 metais sukūrė monospektaklį „Šaukštaveidė Steinberg“ pagal Lee Hallo pjesę (režisierė Marija Misiūnaitė).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius