Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nako muzika – Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje

Balandžio 6 d., pirmadienį, 18 val., Vilniaus universiteto šv. Jonų bažnyčioje įvyks ciklo „Alma mater musicalis“ koncertas, skirtas Nacionalinės premijos laureato Šarūno Nako kūrybai.
Kompozitorius Šarūnas Nakas
Kompozitorius Šarūnas Nakas / BFL nuotr.

Nuo pat kūrybinės karjeros pradžios šis kompozitorius ir atlikėjas, įžvalgus kritikas ir radijo laidų kūrėjas aktyviai įsiliejo į Lietuvos kultūrinį gyvenimą, įvairiomis formomis peržvelgdamas tai, kas atrodė nusistovėję ir priimtina. Šarūnas Nakas – vienas iš radikaliausiai nusiteikusių šiuolaikinių lietuvių kompozitorių, modernaus meno koncepciją siejantis su antiromantiniu formos, garso ir erdvės suvokimu.

Koncerte skambės keturi šio autoriaus kameriniai kūriniai: „Gralio taurė“ (kompozitoriaus Juliaus Juzeliūno atminimui, 2001), „Sanguis“ (2002), „Relikvijorius“ (Bronio Savukyno atminimui, 2008) ir „Kripta“ (Diedukų atminimui, 1996). Anot autoriaus, tai „muzika beveik be garsų ir judesių, nelyg vos pastebimos ženklų procesijos, trumpam išnyrančios iš užmaršties ir vėl į ją nugrimztančios.“

Kūrinius atliks „Subtilusis trio“ (Aistė Bružaitė, Rita Mačiliūnaitė, Tomas Bieliauskas), SAGA Duo (Arnoldas Gurinavičius – kontrabosas, Saulius Astrauskas – mušamieji), Andrius Žiūra (klarnetas) ir Artūras Zimblys (mušamieji).

Šarūnas Nakas: „Šv. Jonų bažnyčios erdvė yra bene centrinė viso Vilniaus ir jo istorijos ašis. Į ją norisi įžengti apsivalius ir nusiteikus nekasdienei patirčiai. Džiaugiuosi galėdamas pakviesti klausytojus tokiai kelionei ir viliuosi, kad jie patirs bent keletą jiems patiems svarbių akimirkų.“

Antroje koncerto dalyje choras „Liepos“, vadovaujamas Audronės Steponavičiūtės-Zupkauskienės, padainuos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Vaclovo Augustino, Mindaugo Urbaičio ir Vinco Kudirkos kūrinius.

Koncertą ves muzikologė Laimutė Ligeikaitė. Į susirinkusius kreipsis Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius prof. Romualdas Ginevičius. Renginį organizuoja Lietuvos muzikų rėmimo fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius