Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nauja kultūros erdvė Kaune – KTU muzikinis kiemelis

Vasarai įgaunant pagreitį, Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenę ir muzikai neabejingus kauniečius pasitiks nauja lankytina vieta. Tai – muzikinis kiemelis, įsikūręs Universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto vidiniame kieme (A. Mickevičiaus g. 37). Nuo liepos mėnesio KTU muzikiniame kiemelyje pianino muzika skambės nuo ryto iki vėlaus vakaro.
KTU muzikinis kiemelis
KTU muzikinis kiemelis / KTU nuotr.

KTU muzikinio kiemelio idėjos autorius – Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (SHMMF) Audiovizualinių menų katedros vedėjas Vytautas Kederys.

„Mūsų fakultete gyvi ne tik humanitariniai ir socialiniai mokslai, bet ir menai. Universitete norime prikelti retai viešosiose erdvėse sutinkamą pianino skambesį naujam gyvenimui. Pianino garsai ir melodijos nuo šiol nuolat skambės SHMMF kiemelyje ir džiugins ne tik akademinę bendruomenę, bet ir plačiąją visuomenę“, – sakė V.Kederys.

KTU nuotr./Vytautas Kederys
KTU nuotr./Vytautas Kederys

Prie šios idėjos įgyvendinimo prisidėjo ir KTU Muzikos technologijų bakalauro studijų studentai, sugalvoję ir įgyvendinę technologinę šio projekto dalį. Jų teigimu, pastarąją įgyvendinti nebuvo sudėtinga – daugiau laiko teko skirti muzikos kūrinių atrinkimui bei grojaraščio kūrimui.

Pasak V.Kederio, tai buvo savanoriška veikla, prie kurios galėjo prisidėti visi norintys ir mėgstantys instrumentinę muziką.

„Kiemelis yra atviras visiems miesto svečiams. Kviečiame apsilankyti, atsilaiduot ir pasimėgauti tikra klasikine muzika. Pianino garsai kiemelyje skambės nuolatos“, – sakė SHMMF dekanė Eglė Butkevičienė.

KTU nuotr./KTU muzikinis kiemelis
KTU nuotr./KTU muzikinis kiemelis

Jos teigimu, ateityje kiemelį numatoma paversti jaunimo susibūrimo vieta, kuriame vyktų įvairūs kultūriniai renginiai.

KTU muzikinio kiemelio simbolis – grojantis pianinas – jau trečioji meninė instaliacija Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete.

Pasak vizualinės dalies įgyvendintojo, KTU grafičių autoriaus ir kylančio menininko Lino Kaziulionio, pianino instaliacija puikiai sujungė jo sukurtus piešinius fakultete.

Visas tris Universiteto menines instaliacijas sieja vieninga tematika – garsiojo dailininko ir išradėjo Leonardo da Vinčio kūryba.

„Meninė pianino instaliacija yra fakulteto grafičio su da Vinčio paveikslų herojėmis tęsinys. Pagrindinis jos simbolis yra šachmatais žaidžianti dama, – pasakojo L.Kaziulionis. – Piešinyje ant fakulteto sienos norėjau sujungti klasikinį meną su muzika, intelektualiu žaidimu. Dabar išdailintas pianinas simbolizuoja muziką, o kūrinys atspindi meninę fakulteto sienos kompoziciją.“

L.Kaziulionis džiaugėsi, kad kartu su KTU pavyko sėkmingai realizuoti jau trečiąjį projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius