Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujo sezono pradžia su smuiko virtuozu Vadimu Repinu

Pirmąjį koncertų ciklo „Smuiko virtuozai“ vakarą ir pirmąjį naujojo ‒ 26-ojo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezono koncertų puslapį rugsėjo 12-ąją patikėta atversti ypatingam atlikėjui – Vadimas Repinas šiandien laikomas vienu talentingiausių ir ryškiausių pasaulio smuikininkų, lyginamas su smuiko genijais D. Oistrachu, I. Sternu, J. Heifetzu, Y. Menuhinu. Būtent maestro Y. Menuhinas V. Repiną yra įvertinęs kaip tobuliausią jo kada nors girdėtą smuikininką.
Vadim Repin
Vadim Repin

 

Nepaprastą šio atlikėjo talentą rodo laimėjimai didžiosiose muzikos pasaulio scenose, koncertai su žymiausiais orkestrais bei dirigentais. Dirbdamas su Europos, JAV, Azijos orkestrais ir tokiomis asmenybėmis kaip V. Ashkenazy, P. Boulezas, M. W. Chung, M. Argerich, M. Maisky ir daugeliu kitų žymių dirigentų bei atlikėjų, V. Repinas sukaupė neįkainojamos sceninės patirties ir yra kviečiamas į prestižinius koncertus ir muzikos festivalius.

Kai esi ant scenos ir kuri muzikinę kelionę, tu daliniesi, siūlai ir kvieti – visi šie dalykai sudaro koncerto šerdį

D. Šostakovičiaus Koncertas smuikui ir orkestrui Nr. 1, a-moll, op. 77, rudenį skambėsiantis Vilniaus kongresų rūmų salėje, dar šį pavasarį tapo nemenku smuikininko išbandymu. Dėl techninių kliūčių į koncertą Novosibirske neatvykusį dirigentą paskutinę minutę nusprendė pakeisti pats solistas ‒ jis ėmėsi ir dirigento, ir solisto vaidmens, tačiau tai nesukliudė atskleisti D. Šostakovičiaus muzikos gelmės ir suvaldyti orkestro. Tai greičiau tapo dar vienu menininko talento patvirtinimu.

„Kai esi ant scenos ir kuri muzikinę kelionę, tu daliniesi, siūlai ir kvieti – visi šie dalykai sudaro koncerto šerdį“, ‒ vienam britų leidiniui sakė atlikėjas.

V. Repino mintys ir jausenos Lietuvos klausytojams atsivers rugsėjo 12 d. Vilniaus kongresų rūmuose. Koncerte taip pat skambės A. Bruknerio septintoji simfonija, diriguos orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius