-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji „Spragtuko“ versija keliauja į Vilnių

Vasario 18 d. Vilniuje, Šokio teatre Klaipėdos valstybinis muzikis teatras pakvies į naujausią savo premjerą. Dviejų perspektyvių kūrėjų – režisierės-choreografės Marijos Simonos Šimulynaitės ir scenografės Simonos Biekšaitės tandemas Vilniaus publikai pristatys kitokią P. Čaikovskio baleto „Spragtukas“ versiją.
Scena iš spektaklio „Spragtukas“
Scena iš spektaklio „Spragtukas“ / Organizatorių nuotr.

„Visai šeimai skirtas šiuolaikinio šokio spektaklis pagal E. T. A. Hofmano pasaką „Spragtukas ir pelių karalius“ neprimins iki šiol garbingą „antikvaro“ poziciją Lietuvoje užimančio klasikinio XIX a. „Spragtuko“, kuriame šoka balerinos su pūstais sijonėliais, o pasakos esmę ir tikrus jausmus į cukraus vatą įvynioja saldi ir pompastiška scenografija.

Mūsų „Spragtukas“ – tai XXI a. „Spragtukas“, kuris atspindi mus pačius, kuriame ieškome atsakymų į šiandien ir dabar aktualius klausimus, kuris primena, kad pamiršome tikėti stebuklais...“ – kalbėjo spektaklio režisierė M. S. Šimulynaitė.

Premjeroje Vilniuje pagrindinius vaidmenis atliks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės primarijus Aurelijus Liškauskas (Spragtukas), pagrindiniu vaidmeniu debiutuojanti Aušra Krasauskaitė (Marija), Kristina Tarasevičiūtė (Lėlė) bei ilgametis trupės šokėjas Valdemaras Marcinkus (Droselmajeris).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius