Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje knygelėje vaikams – Jonvabaliuko Ga Babalo ir boružėlės Taraku meilė

Su parskrendančiais paukščiais ir atgyjančia gamta knygų lentynas papildė nauja knygelė vaikams „Vabalas Ga Babalas“. Ji kaip geriausias pavasario pranašas pradeda džiuginti ne tik vaikų širdeles, bet ir suaugusiuosius.
Knyga „Vabalas Ga Babalas“
Knyga „Vabalas Ga Babalas“ / Knygos viršelio fragmentas
Temos: 2 Vaikai Meilė

„Vabalas Ga Babalas“ – eiliuota pasaka apie jonvabaliukų Ga Babalo ir Agrėjos bei boružėlės Taraku gyvenimą spalvingame žolyne, kuriame gyvenimas pulsuoja tokiu pat ritmu kaip ir tarp žmonių. Jie taip pat džiaugiasi ir liūdi, taip pat pyksta ir nori vienas kitam padėti, taip pat myli ir lygiai taip pat nusivilia. Kartais mums, suaugusiems, atrodo, kad tik mes galime patirti pačius gražiausius jausmus, kad tik mes žinome ir suprantame, kas yra meilė. Knygelės autorė Andra Kavaliauskaitė įrodo, kad viskas yra kitaip.

Pasakoje kalbama, kaip įsimylėjęs jonvabaliukas nori ,,užkariauti“ savo mylimosios Agrėjos meilę. Jis stengiasi daryti viską, kad tik ji liktų patenkinta ir juo sužavėta. Per savo atvirus ir nuoširdžius jausmus jis nepastebi, jog jonvabaliukė jo ne tik nemyli, bet net ir nesižavi. Visos žolynas sunerimsta, matydamas, kad Ga Babalas, pametęs galvą dėl mylimosios nepastebi, jog ši naudojasi jo jausmais ir net nesiruošia jam atsakyti tuo pačiu. Tik vėliau vabalas supranta – per savo svajonę jis nepastebėjo pačio gražiausio ir nuoširdžiausio boružėlės Taraku jausmo. O juk ši seniai juo rūpinosi ir darė viską, kad tik jis būtų laimingas, nereikalaudama iš jo jokio atsako. Ji tiesiog norėjo, kad jis būtų laimingas.

Ši eiliuota pasaka sudomins ne tik mažus, bet ir suaugusius. Skaitant ją galima ir paliūdėti, ir pasijuokti. Knygelė kupina šmaikščių situacijų, kurias puikiai iliustruoja dailininkė Ieva Zalepugaitė.

Pasaka – žaidimas, kuriame norisi kuo daugiau šėlioti ir pėda pėdon sekti paskui fantaziją“, – sako knygelės autorė Andra Kavaliauskaitė. Ir išties, skaitant ,,Vabalą Ga Babalą“, taip ir atrodo.

Andra, paklausta, kodėl pirmoji knygelė būtent vaikams, iškart atsakė: „Tai pats supratingiausias, bet kartu ir pats reikliausias skaitytojas! Vaikai niekada nemeluoja. Jei nepatinka ir sako – nepatinka, jei džiaugiasi, tai ir pamatai, kad jie laimingi. Dievinu vaikus ir jų nesumeluotą tikrumą. Patinka su jais bendrauti, o pasaka – tai priemonė mūsų būsimam dialogui. Norisi, kad Ga Babalas ir šios knygelės personažai jiems taptų mažieji draugai, su kuriais jie karts nuo karto norėtų pabūti“, – sakė Andra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius