Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos galerijos atidaryme – pažadas padėti talentingiems (nuotraukos)

Antradienio vakarą pro naujos, sostinėje įsikūrusios „Pilies“ meno galerijos duris svečiai žengė raudonu kilimu griežiant styginių trio. Įgyvendinusi vieną savo svajonių ir atidariusi galeriją, iškilmingoje šventėje verslininkė Danguolė Stachura žadėjo padėti talentingiems žmonėms.
Verslininkė Danguolė Stachura (dešinėje)
Verslininkė Danguolė Stachura (dešinėje) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Man labai džiugu, kad jūsų šįvakar tiek daug, čia gal net truputėlį ankšta. Aš matau džiaugsmą jūsų akyse ir dėl to man labai smagu. Mes stengėmės dėl to“, – į susirinkusiuosius kreipėsi galerijos savininkė D.Stachura.

Mes stengsimės pristatyti naujų, talentingų menininkų darbų. Talentams reikia padėti, nes vidutinybės išplaukia pačios.

Verslininkė kvietė į gotikiniame, raudonų plytų name esančią galeriją vėliau dar kartą ateitį ne vieniems, o kartu su vaikais, tėvais ir draugais.

„Galerija savo veidą keis ne kartą, ekspozicijos bus keičiamos kas dvi savaites. Mes stengsimės pristatyti naujų, talentingų menininkų darbų. Talentams reikia padėti, nes vidutinybės išplaukia pačios“, – teigė verslininkė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Menininkės Rolanos Čečkauskaitės keramikos darbai.
Menininkės Rolanos Čečkauskaitės keramikos darbai.

Menininkų darbus šioje galerijoje ketinama eksponuoti be antkainio, kad visi norintys patikusius kūrinius galėtų įsigyti tokiomis kainomis, kokiomis kūrėjai parduoda savo dirbtuvėse.

Sveikinimo žodžius tarė ir pirmieji naujoje galerijoje eksponuojamų darbų autoriai.

„Galerija yra labai dėkingoje vietoje, tikiuosi, kad ir ateityje ji bus lankoma taip pat gausiai, kaip ir šiandien. Viliuosi, kad šios pirmos parodos bus geras startas galerijai“, – vylėsi menininkė Rolana Čečkauskaitė, kurios tapybos ir keramikos parodą „Kaip danguj... Taip ir ant žemės“ buvo galima išvysti atsidariusioje galerijoje.

Tapybos darbus, instaliacijas ir performansus kuriantis menininkas Sigitas Staniūnas galerijos atidarymo proga, susirinkusiųjų nuomone, pasakė „tapybišką“ sveikinimo kalbą.

„Ne vienas iš mūsų yra vaikščiojęs Pilies gatve. Man nuostabu matyti žydinčias gėles XIV–XV amžiaus rūsyje. Tai yra mūsų promočiučių istorija. Turiu didžiulę garbę pristatyti spalvų ir garsų skambesį šiose, tarsi piligrimo properšose...“, – kalbėjo menininkas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus centre, gotikiniame raudonų plytų name duris atvėrė nauja meno galerija.
Galerijos svečius pasitiko gyva muzika.

„Pilies“ galerijoje eksponuojama ryškiaspalvė S.Staniūno tapybos darbų paroda „Spalio properšos“, menininko Tautvydo Davainio psichodelinės vizijos „Dervišai sukasi tyliai“ bei kitų kūrėjų darbai.

Galerijos atidarymo nepraleido ir menininkų kūrinius įdėmiai apžiūrėjo režisierius Vytenis Pauliukaitis, laidų vedėjas Gediminas Jaunius, dainininkė Gintarė Karaliūnaitė, verslininkai Žilvinas Grigaitis, Irena Marozienė, stilistas Mantas Petruškevičius, dizaineriai Ramunė Piekautaitė, Egidijus Sidaras, Egidijus Rainys, Sonata Bylaitė ir kiti. Kelis muzikinius kūrinius atidarymo proga atliko grupės „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė.

Planuojama, kad ateityje „Pilies“ galerijoje bus rengiami susitikimai su meno pasaulio žmonėmis, kameriniai muzikos ir poezijos vakarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius