Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nedos Malūnavičiūtės koncertas žada nustebinti aukščiausiais kokybės standartais

Jau gegužės 14-ąją klausytojų prašymu koncertų salėje „Compensa“ muzikantė Neda Malūnavičiūtė dovanos išskirtinį koncertą „(Ne)eilinė diena rojuje“, kuriame skambės ne vienerius metus retai dainuoti, klausytojų išsiilgti bei mylimi populiariosios muzikos perlai.
Neda Malūnavičiūtė
Neda Malūnavičiūtė / Organizatorių nuotr.

Geriausi šalies muzikantai, kamerinis orkestras, naujos populiariosios muzikos hitų aranžuotės bei išskirtinė muzikinė kokybė susijungs vienetiniame pasirodyme, – praneša koncerto organizatoriai „Auksiniai Renginiai“. Skambių žodžių nemažai... Ir vis tik, kodėl ši programa ir pats koncertas tokie ypatingi?

Koncerte – lietuvių kompozitorių muzikiniai perlai

Daugelis puikiai pamena solinius, didelės sėkmės sulaukusius Nedos Malūnavičiūtės populiariosios muzikos albumus „Atvirukas”, „Eilinė diena rojuje”, „Akimirkos” ir „Sena nauja pasaka”. Visas šį albumą puošiančias dainas muzikantei sukūrė vieni ryškiausių Lietuvos kompozitorių – Andrius Borisevičius bei Audrius Balsevičius, dirbę su gausybe žymiausių Lietuvos atlikėjų.

Viename interviu kompozitoriai dalijosi mintimis, jog yra tekę girdėti šiuose albumuose skambėjusių dainų coverių, bandymų jas perdainuoti, tačiau, anot jų, tokias pastangas sudėtinga lyginti su Nedos dainavimu. „Mes šias dainas parašėme Nedai ir tai jos repertuaras, nes kiti sudainuoti taip gerai tiesiog negali. Jos balse esanti šiluma, ekspresija, charizma yra nuostabios. Neda turi Dievo dovaną, yra artistė iš didžiosios raidės“, – šiltų žodžių muzikantei negailėjo Andrius Borisevičius.

Pasirodyme skambės ir kitų ryškių bei neeilinių kompozitorių – Žeraldo Povilaičio, Andriaus Kulikausko, Jaroslavo Cechanovičiaus – dainos. Kalbėdama apie koncerto repertuarą Neda svarstė, kad jai pačiai koncertas ypatingas jau tuo, jog jame dainuos specialiai jai rašytus kūrinius. „A. Balsevčius ir A. Borisevičius dainas kūrė man. A. Kulikausko dainos „Din-Dan“, „Į Tave“ bei „Žingsniai ne tie“, skambėsiančios koncerte, taip pat rašytos specialiai man. Tai „nediškos“ dainos, suteikiančios progą atsiskleisti balso galimybėms. Koncerte taip pat skambės dainos, kuriose aš neatskleisiu visų savo galimybių, tačiau jos stiprios savaip, jose galima improvizuoti“, – mintimis dalijosi dainininkė.

Nedos populiarioji muzika – populiarumo viršūnėje

Nors šių dienų radijo stočių viršūnėse neretai karaliauja užsienio atlikėjų kūriniai, tikriausiai ne vienas prisimena Nedos dainas „Pasaka“, „Šalia“, „Eilinė diena rojuje“. Daina „Pasaka“ ne vienerius metus skambėjo kaip titulinė Nomedos Marčėnaitės pokalbių laidos daina. Ne mažiau ryškus bei atmintin įstrigęs televizijoje, prekybos centruose nuolat grotas kūrinys „Šalia“. Tai vos keletas populiarumo bei įvertinimo sulaukusių kūrinių.

Naujausiame muzikantės pasirodyme skambės Lietuvos radijo stočių grojamiausių dainų sąrašuose kadaise karaliavusios bei klausytojų pripažintos dainos. 2001 m. klausytojus pasitiko pirmasis solinis Nedos populiariosios muzikos albumas „Atvirukas“, kuriame sukosi puikiai žinomos dainos „Pasaka“, „Paryžius“, „Ašara“. 2001-ųjų lapkritį ir gruodį radijo stoties „Radiocentras“ populiariausių lietuviškų dainų sąraše kūrinys „Pasaka“ iškilo į 3-iąją poziciją.

2002 m. dienos šviesą išvydo puikiai įvertintas albumas „Eilinė diena rojuje”, padovanojęs hitais tapusias dainas „Šalia“, „Pasakų šalis“, „Šokis Lietuje“. Populiariosios muzikos albumų triadą sėkmingai pratęsė albumas „Akimirkos” (2003), subrandinęs kūrinius „Mėlyna saulė“, „Nieko amžino nėra“, „Dangus“. Tais pačiais metais į „Radiocentro“ top dainų 20-uką pateko kūriniai „Nieko amžino nėra“, „Sveika, širdele“.

Po kelerius metus trukusios kūrybinės pertraukos klausytojus pasitiko albumas intriguojančiu pavadinimu „Sena nauja pasaka“ (2006), įamžinęs dainas „Nieko nesakyk“, „Sena nauja pasaka“, „Viskas ko man reik“ bei daugelį kitų. Šiame albume įamžinta daina „Viena iš tų naktų“ 2006-ųjų gruodį pripažinta populiariausia ir pateko į „Radiocentro Lietuvos Top 20“ kūrinių sąrašo 1-ąją vietą. Jai viena pozicija nusileido kūrinys „Tu žinai“, net tris mėnesius „top‘uose“ užėmęs antrąją vietą.

Koncerto unikalumas slypi ne šou elementuose

Nors nūdienos koncertai vargiai įsivaizduojami be šou elementų ir įvairialypių vizualinių sprendimų, koncerto „(Ne)eilinė diena rojuje“ išskirtinumas slypi kitose gelmėse. Anot renginio organizatoriaus Pavelo Žemoitino, koncertas ypatingas jau vien todėl, kad Neda gegužės 14 d. dainuos populiariosios muzikos programą, kurią pirmą kartą po septynerių metų pertraukos atliko tik Žalgirio arenoje. „Koncertas ypatingas ir dėl ypač kokybiškos muzikos, aukščiausio lygio muzikantų. Koncerte gros kamerinis orkestras, Tomas Varnagiris, Jievaras Jasinskis, Remigijus Rančys bei daugelis kitų. Taigi, populiarioji muzika suskambės platesniame instrumentiniame spektre“, – svarstė Pavelas Žemoitinas.

Svarbu pabrėžti, kad šiam koncertui paruoštos specialios dainų aranžuotės. Paklaustas apie koncerto unikalumą kūrinių aranžuočių autorius Jievaras Jasinskis nedaugžodžiavo: „Bus visko. Tikrai nesiekiama kardinaliai pakeisti, atnaujinti visą programą. Juk visi yra pasiilgę Nedos dainų, tačiau bus dainų, kurios skambės kitaip, o kelios bus stipriai pašviežintos“.

Kalbėdama apie koncerto išskirtinumą viename interviu Neda pabrėžė, kad šio koncerto garantas – muzikinė kokybė ir profesionalumas. „Man reikia muzikantų, gyvumo, norisi naujų aranžuočių, muzikantų improvizacijų, įvairovės. Noriu, kad publikai būtų smagu žiūrėti koncertą ne dėl to, kad kažkas skraido, sproginėja, įspūdį daro tūkstančiai lempų... Man tai tikrai nefigūruoja pirmame plane, nes jame stovi muzika. Jeigu muzikantai ant scenos gros su šypsenomis, o jų akys degs, tai bus pati geriausia motyvacija“, – atviravo dainininkė.

Geriausi Lietuvos muzikantai vienoje scenoje

Kaip ne kartą minėta, koncertas išsiskirs muzikine kokybe, kurią Neda demonstruos jėgas vienydama su vienais geriausių Lietuvos muzikantų. Elektrinę bei akustinę gitaras koncerte valdys šių instrumentų virtuozas, roko muzikos propaguotojas – Tomas Varnagiris. Jis – bene žinomiausias Lietuvos gitaristas, grojantis grupėje „Rojaus tūzai“, įvairiuose muzikiniuose projektuose, festivaliuose. T. Varnagiris pasižymi originalia autorine muzika bei aranžuotėmis; 2010 metais jis išleido solinį albumą „Vivaldi in Rock“, o 2013 metais drauge su bohemiečiais surengė unikalų koncertą „VCO Rock”, kuriame visiems puikiai pažįstami klasikos kūrinai suskambo dar negirdėtais roko garsais. Tomas sužibėjo kaip šio projekto muzikinis vadovas.

„(Ne)eilinę dieną rojuje“ puoš įspūdinga pučiamųjų instrumentų sekcija. Trombonu gros profesionalus muzikantas, o taip pat ir šio koncerto aranžuočių kūrėjas Jievaras Jasinskis. Nuo 13-os metų muziką kuriantis Jievaras – vienas perspektyviausių bei talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos kompozitorių, aranžuočių kūrėjų. Jo pilna visur – festivaliuose, džiazo, populiariosios muzikos projektuose. Muzikantas sužibėjo 2016-ųjų Birštono džiazo festivalyje, pristatęs efektingą autorinę programą su džiazo grupe „Reinless“ bei Liutauro Janušaičio diriguojamu Kauno bigbendu ir soliste Simona Jakubėnaite. Jievaras ne vienerius metus aranžavo muziką įvairiems LRT muzikos projektams, prisidėjo prie ne vieno Lietuvos atlikėjo, grupės albumo gimimo.

Trimito ir fliugelhorno garsinę paletę dovanos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, džiazo festivalio „Jazz Park“ idėjinis lyderis ir organizatorius Mindaugas Vadoklis. Muzikantas nuolatinis įvairių džiazo festivalių užsienyje ir Lietuvoje dalyvis bei organizatorius. Mindaugas žinomas tiek kaip solo atlikėjas, tiek kaip Vilniaus džiazo orkestro narys, bendradarbiavęs su Leon Somov & Jazzu, Indre Dirgėlaite, Giedre Kilčiauskiene, Vladimiru Tarasovu bei daugeliu kitų aukščiausio kalibro muzikantų.

Dar vienas profesionalaus pučiamųjų instrumentų trio narys – Remigijus Rančys, koncerte grosiantis saksofonu. R. Rančys reiškiasi įvairiuose muzikos žanruose. Kaip profesionalus muzikantas debiutavo su grupe „InCulto“, vėliau grojo su grupėmis „Pieno lazeriai“ ,„2Good“, diksilendu „Green Bridge Band“. Remigijus koncertavo Danijoje su „Rytmiske Hojskole Band“, pagrindinėse Ispanijos miestų scenose – su „Glenn Miller Blue Paradise“ bigbendu, Olandijos festivaliuose ir klubuose – su Amsterdamo konservatorijos bigbendu.

Ne mažiau ryškus jaunosios kartos būgnininkas Jonas Lengvinas. Be šio muzikanto ritminio pojūčio neįsivaizduojami nei įvairūs muzikiniai projektai („Auksinis balsas“, „Eurovizija“, „Lietuvos balsas“), nei festivaliai („Šiauliai Jazz“, „Tamsta Muzika“, „Granatos live“, „Be2Gether“, „Birštonas Jazz“ ir kt.). J. Lengvinas scena ne kartą dalijosi su žymiais atlikėjais bei grupėmis: Marijonu Mikutavičiumi, „Sel“, „Žalvariniu“, „Liūdnais slibinais“ Girmante Vaitkute, Donatu Montvydu, Jurgiu Didžiuliu bei daugeliu kitų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius