-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus bus paskelbtas VU pastato sieną papuošiantis menininkas

Šių metų rugsėjį jau antrą kartą Vilniaus plokštumas ženklins tarptautinis festivalis „Vilnius Street Art“. Šiemet labiausiai patikusių grafičių eskizus, pasiūlytus VU Sveikatos ir sporto centrui (Saulėtekio al. 2) renka ir miestiečiai. Iš daugybės eskizų liko tik trys, kviečiame susipažinti su jų autoriais.
„Vilnius Street Art“ konkurso eskizai
„Vilnius Street Art“ konkurso eskizai / Kūrėjų nuotr.

Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro pastato sienas menininkams papuošti pasiūlė centro direktorė: „Ši siena mums jau senokai buvo skaudulys: ką daryti su ja? Ją nuolat užterlioja ne taip, kaip mums norėtųsi“ – pasakoja Ramunė Žilinskienė.

Konkurse dalyvavo menininkai iš Lietuvos, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos bei Kipro ir pasiūlė penkiolika eskizų su idėjomis, kaip apipavidalinta šį pastatą. Išoriniam verdiktui festivalio komisija atrinko tris eskizus.

„Matome, kad paskutinio žodžio „atidavimas“ visuomenei dėl balsuotojų aktyvumo pasiteisina“ – teigia festivalio organizatorė Ūla Ambrasaitė.

SAVO NUOMONĘ IŠREIKŠTI IR BALSUOTI GALITE ČIA

Britų menininkas Gabrielis Marquesas siūlo žaisti šešėliais ir kūrybingai sujungti pastato sienų plokštumas. Dvi sunertos plaštakos kuria dramblio šešėlį, o ant kitos pastato sienos išnirtų tikro dramblio siluetas.

„Menininkas pats su mumis šiandien negali būti, nes šiuo metu yra Londone. Jis pasiūlė mums variantą, kuriame žaidžiama dviem plokštumomis ir dviem skirtingais piešimo stiliais“ – sako festivalio kuratorė Aušra Trakšelytė.

Grafikė Paulė Bocullaitė pasirinko paplūdimio temą: „Aš seniai turėjau tokią idėją su lietum ir šlapia siena, o dabar radau progą pagaliau kažkur – galbūt – ją įgyvendinti“.

Jurgio ir Gabijos duetas pastato sienų plokštumas siūlo išpuošti 3D formatu, burbulai kurtų lengvumo ir atsipalaidavimo atmosferą. Kaip pasakoja jaunieji menininkai, eskizui idėją jiems padiktavo architektūra. „Sienos yra labai sudėtingos, jos atrodo skirtingai iš visų pusių, taip pat ir pastato paskirtis padiktavo tokią temą, nenorėjome tiesiog banalaus piešinio“ – kalba Gabija Žilionytė.

Miesto antropologė Jekaterina Lavrinec sako, kad klysta tie, kurie mano, kad Lietuvoje grafičių meno nėra. „Visų pirma, galima džiaugtis, kad gatvės menas yra; kita vertus, jis yra dar labai jaunas“

Daugiausia publikos simpatijų sulaukęs kūrinys bus įgyvendintas „Vilnius Street Art“ festivalio metu. Daugiau informacijos apie festivalį galima rasti jo internetiniame puslapyje www.streetart.lt arba socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Parengta pagal reportažą laidai „Labas rytas, Lietuva“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius