Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo penktadienio misija – atkirtis šalčiui

Vos atsidūrus lauke apkabina stingdantys šalčio pirštai, o kad nesušaltume, mano draugė mezga kepures. Tačiau mes su nekantrumu laukiam artėjančio savaitgalio. Nors penktadienis šaltas ir snieguotas, tai negali sutrukdyti gerai praleisti laiką. Juk, kaip sakoma, nebūna prasto oro.
Rūtos Jankauskaitės paroda
Rūtos Jankauskaitės paroda / Organizatorių nuotr.

Pradėti dar vieną turiningą laisvadienių seriją kviečiu užsukus į Rūdninkų knygyną, kur šiuo metu patogiai įsitaisė jaunos fotografės Rūtos Jankauskaitės paroda „Rūtos, piktžolės ir rožės“. Ką reiškia matyti kitaip, užčiuopti žavesį, suprasite pažvelgę į jos darbus. Juk smagu pamatyti ne tik gražias, bet ir šiek tiek kitaip sukurtas nuotraukas. Malonumas akims garantuotas.

Paskanauti mados fotografijos Rūdininkų knygyne, Rūdininkų g. 20, nemokamai galite iki vasario 26-osios darbo dienomis 10–19 val., šeštadieniais 10–17 val., sekmadieniais 10–15 val.

Vieniši vilkai ar tiesiog išsiilgę muzikos ir draugijos šįvakar rinksis Mokytojų namų svetainėje. Čia vyks vakaras „7-ąjį XX a. dešimtmetį prisimenant: pasakojimas su dainomis“. Nostalgiškus prisiminimus gaivins vieno pirmųjų Lietuvos roko ansamblių „Kertukai“ kartos muzikantai. Renginyje taip pat dalyvaus bardas Albertas Antanavičius.

Kada – penktadienį 18 val. Kiek – nemokamai.

Jei nebėra ūpo laiką leisti ramiai, puoškitės rožiniais, žydrais ir violetiniais drabužiais ir keliaukite į gyvos muzikos klubą „Tamsta“. Vakarėlis mistiniu pavadinimu „313 goes unplugged“. Kas tas 313, sužinos tik atėjusieji. Vakarėlio organizatoriai ruošią specialią programą saulės, vėjo ir kitų gerų dalykų mėgėjams beje, pasirodys ir žavingasis Mamania su visu „G & G Sindikatu“. Aprangos kodas: ultraviolet.

 Kada – penktadienį 21 val. Kiek – 20 Lt.

Vaikams linksmai

Kadras iš filmuko/Baubas
Kadras iš filmuko/Baubas

Nuotaikingasis „Elfų“ teatras, įsikūręs Konstitucijos pr. 23B, kviečia lankytojus į baubo komediją „Baūūūbai“. Spektaklis sukurtas H.Ullrich knygos „Baubai gyvena palovy“ motyvais. Vaikams bus priminta, kad baubai baisūs tik iki tol, kol su jais susidraugauji, o pagrindinė veikėja, drąsi mergaitė, būtent taip ir padaro. Vaikai spektaklyje ras iš ko pasijuokti, kartu dainuos, ginčysis su baubais ir pasimokys drąsos. Pasimokys ir kartu atėję suaugusieji. Juk dažnas iš jų taip pat savo gyvenime turi baubų...

Kada – šeštadienį 12 val. Kiek – 15 Lt.

Niekada negirdėję „Angelų pasakų“ šeštadienį „Raganiukės“ teatre, S. Stanevičiaus g. 24, turi puikią progą pirmąsyk jas išgirsti. Pagal to paties pavadinimo V. V. Landsbergio knygą pastatytas spektaklis „Angelų pasakos“ atskleis kupiną šilto humoro ir linksmų detalių istoriją apie kupranugario, asiliuko, avytės ir šuniuko kelionę. Netrūks dainų ir žaidimų.

Kada – šeštadienį, 13 val. Kiek – 15 Lt.

Suaugusiems muzikaliai

Lietuvos kamerinis orkestras vilioja miestiečius apsilankyti Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Orkestro muzikos koncerte pasirodys solistas violončelininkas Danjulo Ishizaka iš Vokietijos. Naujai gimusiu genijumi vadinamas D.Ishizaka yra kilęs iš Japonijos, o Lietuvoje jis jau yra pasirodęs su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

Kada – šeštadienį 19 val. Kiek – 20–50 Lt.

Martynas Sirusas/adfoto.lt/Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius

Tortą, matyt, jau kepa Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO). Šeštadienį jis švenčia 21-ąjį gimtadienį. Į Kongresų rūmų salę pasveikinti orkestro rinksis pamilti solistai: Lauryna Bendžiūnaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Edgaras Montvidas, Kostas Smoriginas jaunesnysis. Simfoninės muzikos orkestre skambės gražiausios operų arijos, duetai, kvartetai ir simfoniniai kūriniai. Turėtų būti labai gražu.

Kada – šeštadienį 19 val. Kiek – 50 Lt.

Kerės gamta

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija vilniečiams ir vėl rengia tradicinę sekmadieninę gamtos filmų popietę. Šįsyk ji vyks Verkių vandens malūne (Verkių g. 100). Neformalioje aplinkoje žiūrovai turės galimybę pamatyti unikalų, povandeninį ir retai matomą pasaulį Vyto Vitkausko filme „Vasardienio kontrastai“. Filme užfiksuoti mikroskopiniai bestuburiai, vabzdžiai, jų gyvenimo rūpesčiai, maisto paieškos. Filmas stebina ne tik patyrusius gamtininkus, bet prie ekrano prikausto kiekvieną, kas domisi gamtos pasauliu. Daugiau informacijos čia.

Kada – sekmadienį 15 val. Kiek – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius