Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusiaubtai Lietuvai Varnas skiria atnaujintą spektaklį (nuotraukos)

Jau rugsėjo 30 dieną Vilniaus Teatro arenoje režisierius Gintaras Varnas pristatys naujai prikeltą spektaklį „Nusiaubta šalis Vilnius“. Anot kūrėjo, po penkerių metų šis spektaklis tapo kur kas aktualesnis Lietuvai, nes „per penkerius metus mes iš tikrųjų atsidūrėme nusiaubtoje šalyje“.
Gintaro Varno spektaklio „Nusiaubta šalis Vilnius“ repeticija.
Gintaro Varno spektaklio „Nusiaubta šalis Vilnius“ repeticija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai kurie spektakliai yra taip mylimi, kad prie jų visada norisi sugrįžti. Juo labiau, kad šio spektaklio likimas buvo ne pats geriausias – jis buvo rodytas vos keletą kartų ir vietą rado tik nusiaubtose erdvėse, – pasakojo režisierius, mielai sutikęs būtent šiais metais prikelti šį kūrinį. – Prieš penkerius metus to nusiaubimo taip nejutome, o dabar tai jaučiame savo kūnu, savo oda. Manau, kad šis spektaklis dabar gali iš naujo suskambėti.“

Spektaklyje vaidina dalis tų pačių aktorių, bet dauguma jų – nauji. Žiūrovai teatro arenoje išvys Saulių Balandį, Viktoriją Kuodytę, Arūną Sakalauską, Marių Jampolskį, Gytį Ivanauską, Gediminą Girdvainį ir daugelį kitų. Kartu su savo dėstytojais pasirodys ir jaunieji teatro „Utopija“ artistai.

Spektakliu „Nusiaubta šalis Vilnius“ bus užbaigtas šių metų tarptautinis festivalis „Naujoji dramos akcija“ (NDA).

„Šis spektaklis – mūsų pilietinis pasisakymas apie mūsų šalį. Ne tik apie ekonomiką – mes nusiaubti ne tik todėl, kad gyvenam be pinigų, mes nusiaubti todėl, kad šiandien mums normalu atsisakyti vertybių, dėl pragmatinių tikslų paminti idėjas. Tas idealizmas, kuriuo prieš dvidešimt metų gyveno mūsų tėvai ir mes, yra pavirtęs pelenais ir dulkėmis“, – pesimizmo neslėpė NDA organizatorius Audronis Liuga.

Nepaisant liūdnų natų, spektaklio rengėjai žada, kad daugiau nei 4 valandas truksiantis reginys nebus niūrus. Tik nuo žiūrovų ir jų susidomėjimo būsimu spektakliu priklausys „Nusiaubtos šalies Vilniaus“ likimas.

„Ar gyvuos tas spektaklis – didelis klausimas. Gali būti, kad toji premjera bus ir vienintelė, nes esant dabartinei situacijai, dabartiniam mūsų valstybės požiūriui į kultūrą kitais metais bus dotuojami tik biudžetiniai teatrai. Kadangi mes nesame toks ir jokios paramos tikriausiai negausime – viskas priklausys nuo žiūrovų ir jų išpirktų bilietų“, – liūdnai konstatavo G.Varnas, pabrėžęs, kad spektaklio sąmata yra tikrai didelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius