-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

OKT „Hamletas“ pradeda metus: Roma–Vilnius–Kaunas–Klaipėda

OKT/Vilniaus miesto teatro (toliau – OKT) spektaklis pagal Williamo Shakespeare‘o „Hamletas“ , rež. Oskaras Koršunovas, sausio 21 ir 22 dienomis bus parodytas Italijoje, Romoje, teatre „Teatro di Roma“.
„Hamletas“
„Hamletas“ / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Kaip rašoma išplatintame pranešime, tai bus jau antras kartas, kai OKT vaidins šiame teatre: pirmas buvo 2005 metais, kai Teatro di Roma, viename iš Europos teatrų sąjungos (UTE) teatrų, buvo surengtas 14-asis UTE festivalis. Tuomet čia buvo suvaidinta „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ (rež. O.Koršunovas). Spektaklis buvo puikiai priimtas ir šiemet „Teatro di Roma“ nusprendė pakviesti naujausią šio teatro spektaklį, „Hamletą“ 2009-ųjų metų teatro užsienio programai atidaryti. „Hamletas“ bus vaidinamas viename iš dviejų „Teatro di Roma“ priklausančių teatrų, „Teatro Argentina“. Iškart po „Hamleto“, sausio 24 ir 25 d. „Teatro Argentina“ sceną užims britų garsenybė Stevenas Berkoffas. Aktorius, režisierius ir dramaturgas suvaidins monospektaklį „One Man“.

OKT „Hamletas“, kurio pasaulinė premjera įvyko praėjusių metų rugsėjį Norvegijoje, Stavangeryje, 2008-ųjų Europos kultūros sostinėje, kartu su Lietuvos nacionaline programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ prodiusavusiame šio spektaklio pastatymą, šia kelione į Romą pradeda savo nuo pat atsiradimo tarptautinę biografiją. (Nors tiksliau būtų sakyti – tarptautinę dar iki atsiradimo, kadangi dar tebestatomo spektaklio eskizas praėjusiųjų metų balandį buvo parodytas Graikijoje, Salonikuose, kur vyko „Europos teatro premijos“ renginiai, į kurių „Sugrįžimų“ programą ir buvo pakviestas Europos Naujosios teatro realybės prizą 2006 m. laimėjusio režisieriaus Oskaro Koršunovo naujausias darbas.) Rudenį užsienio svečiams parodytas Vilniaus tarptautiniame teatro festivalyje „Sirenos 2008“, „Hamletas“ jau sulaukė ne vieno kvietimo vaidinti už Lietuvos ribų.

Tačiau ne mažiau svarbu tai, kad iškart po gastrolių Romoje, „Hamletas“ bus intensyviai vaidinamas Lietuvos publikai. Vilniuje vasario 2, 3 ir 4 dienomis spektaklis bus parodytas naujoje erdvėje – iš rekonstrukcijai uždaromos „Menų spaustuvės“ „Hamletas“ persikels į dar menkai vilniečiams pažįstamą, tačiau neabejotinai dėmesio vertą naują teatro aikštelę – M.K.Čiurlionio Menų mokyklos Šokio teatrą (Kosciuškos g. 11). Praėjusių metų pabaigoje atidarytas Šokio teatras su 400 vietų žiūrovų sale, kuriame Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšomis įrengta šiuolaikiška scenos aparatūra, žada tapti sostinės scenos menams svarbia vieta. (Tuo pačiu atkreipiame žiūrovų dėmesį, kad „Hamletas“ nebus vaidinamas Rusų dramos teatre, kaip buvo skelbta anksčiau). Vasario 7 d. „Hamletas“ bus parodytas Kaune, Girstučio kultūros rūmuose, o vasario 21 d. – Klaipėdoje, kultūros centre „Žvejų rūmai“. Kovą ir balandį „Hamletas“ vėl bus vaidinamas Vilniuje, jau minėtoje Šokio teatro salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius