Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda „Eko Logika“ – savaitgalio pasirinkimas visai šeimai

Jau šiandien, lapkričio 20 d., Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO prasideda tris dienas truksianti paroda-forumas „Eko Logika”. Ką veikti parodoje ras visa šeima – šalia praktinių užsiėmimų, diskusijų ir konsultacijų apie namų švarinimą, atsakingą vartojimą ar ekologiškų prekių bei paslaugų įvairovę, bus organizuojami interaktyvūs edukaciniai užsiėmimai moksleiviams ir mažesniems vaikams.
Paroda „Eko Logika 2015“ / Litexpo nuotr.
Paroda „Eko Logika 2015“ / Litexpo nuotr.

„Sąmoningai siekiame, kad parodoje „Eko Logika“ aktyviai ir naudingai laiką leisti galėtų visa šeima. Juk ekologinis raštingumas svarbus ne tik savo aplinka ir sveikata besirūpinantiems suaugusiesiems.

Jį lavinti ir sąmoningumą skatinti svarbu nuo mažų dienų. Todėl sudarydami programą daug dėmesio skyrėme užsiėmimams, kurie būtų įdomūs ir naudingi įvairaus amžiaus vaikams“, – parodos „Eko Logika“ koncepciją pristatė parodos projekto vadovė Gabija Zymonaitė.

Šiandien moksleiviai kartu su mokytojais kviečiami įprastas biologijos ar chemijos pamokas iškeisti į edukacinius užsiėmimus, kurių metu Baltijos aplinkos forumo cheminių medžiagų ekspertės padės geriau suprasti įvairių produktų kelionę nuo žaliavų išgavimo iki jo tapimo atlieka.

Mokiniai galės sužinoti ir išmokti, kaip pagaminti gaminį, kad jis niekada nevirstų šiukšle, ir bus kviečiami dalyvauti žaidime „Šiukšlė. Ne šiukšlė” bei laimėti parodos partnerių įsteigtų prizų.

Paroda „Eko Logika 2015“ / Litexpo nuotr.
Paroda „Eko Logika 2015“ / Litexpo nuotr.

Aktyviai įsitraukė mokyklos

„Užsiregistravo 21 mokykla ir daugiau nei 460 mokinių. Dauguma jų iš Vilniaus ir Klaipėdos apskričių, tačiau džiaugiamės sulaukę susidomėjimo ir iš kitų miestų, – pasakojo parodos partnerio Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Norvaišaitė. – Siekiame vaikus ne tik sudominti, šviesti, bet ir išmokyti mąstyti, diskutuoti, išbandyti, užduoti klausimus“.

Nuo šeštadienio ryto „Eko Logikoje“ atveriama interaktyvi Vaikų žaidimų erdvė. Vaikai joje ieškos ekolobio, žaisdami mokysis apie ekoženklus ir bendrąją ekologiją.

Tėvai tuo tarpu galės užsiimti kita veikla: žiūrėti kino filmus, kurti kosmetiką iš kavos tirščių, sužinoti, kaip paprastai pasigaminti saugius ekologiškus žaislus, domėtis ekologiškų produktų bei paslaugų įvairove ir privalumais.

Paroda „Eko Logika 2015“ / Litexpo nuotr.
Paroda „Eko Logika 2015“ / Litexpo nuotr.

Prisijungė ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos

„Vaikų žaidimų erdvės visuomet susilaukia dėmesio. Tačiau norime, kad su parodoje skleidžiamomis idėjomis susipažintų visi, todėl šiais metais darome akciją senjorams. 60 užsiregistravusių senjorų į parodą „Eko Logika“ galės patekti nemokamai”, – sako Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Norvaišaitė.

Ikimokyklinio amžiaus vaikams buvo surengtas konkursas, kurio metu vaikai turėjo sukurti namą sraigei. Sraigė EKOLOGIKA, gyvenanti LITEXPO parodų rūmuose, ieškojo baldų vonios kambariui, tualetui, virtuvei, valgomajam, svetainei, miegamajam, vaikų kambariui ir koridoriui.

„Darželių susidomėjimas konkursu – didžiulis. Dalyvauja 23 Vilniaus darželiai ir net 62 grupės. Iš darželių jau pradėti rinki išradingai pagaminti ir gražūs baldai, – konkurso rezultatais džiaugėsi R. Norvaišaitė. – Kad ir kokie puikūs būtų visi mažųjų pagaminti namai, visgi parodos metu lankytojai ir organizatorių komisija bei rėmėjai išrinks tris labiausiai patikusius baldų komplektus, kurių gamintojams – visai vaikų grupei – bus skiriamos rėmėjų dovanos“.

Ekologija buityje

„Parodoje įrodysime, kad su ekologija susipažinti galima įdomiai, interaktyviai ir aiškiai, o įgytas žinias čia pat pritaikyti praktiškai – kad ir skaitant pačių atsineštas namuose naudojamų produktų etiketes“, – sakė „Eko Logika“ parodos projekto vadovė G.Zymonaitė.

Lapkričio 20-22 dienomis parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje parodoje kiekvienas ras atsakymų ir patarimų, kaip užtikrinti švarą namuose ir racionaliai naudoti saugias, aplinkai draugiškas bei efektyvias priemones. Taip pat bus daug galimybių išbandyti naujus produktus bei priemones, tinkamas namų priežiūrai.

Šeštadienį parodoje vyks užsiėmimai moterims, kurių metu bus galima pasigaminti ekologiškos kosmetikos iš kavos tirščių ir įvairių kitų natūralių ingredientų: molio, aliejaus, sirupo.

Apie natūralius kvapus namams pasakos „Kvapų namų“ aromaterapeutė dr. Rūta Aldonytė, sekmadienį apie ekologiškus produktus ir jų ženklinimą paskaitą skaitys „Livinn-sveiki produktai“ įkūrėja, Ekologiškų produktų gamintojų ir prekybininkų asociacijos tarybos narė Guoda Azguridienė.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius