Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje „Baltų menas“ – dar nematyti senoviški ir šiuolaikiniai papuošalai

Vilniuje pristatoma tarptautinė baltų juvelyrikos ir šiuolaikinio meno paroda „Baltų menas“. Tai Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio programos projektas.
Segė
Segė / Organizatorių nuotr.

Išsamiai baltų meninis palikimas pristatomas pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Karai ir sovietinė okupacija išblaškė gražiausius baltiško laikotarpio meno dirbinius po skirtingas šalis, dalis jų liko prarasta, o parodoje „Baltų menas“ bus rodoma daugiau kaip 700 baltų meno pavyzdžių – smeigtukų, segių, sagų, karolių iš metalo, gintaro, žalvario, kaulo, rago, prabangių LDK diduomenės papuošalų, suvežtų į Vilnių padedant partneriams iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos. Archeologinius radinius paskolino per 20 muziejų-partnerių. Jų vertė viršija milijonus litų.

Šalia senųjų dirbinių eksponuojama daugiau kaip 50 būdingiausių, didžiausios meninės vertės senųjų graviūrų, šiuolaikinių piešinių, skulptūrų, grafikos ir tapybos darbų. šiandienos menininkų kūrinius, interpretuojančius baltiškąją kultūrą, jos ženklus. Ekspozicijos plotas siekia 300 m².

Specialiai parodai „Baltų menas“ profesionalūs menininkai moterims gamina vienetines išskirtinės vertės gražiausių baltiškų papuošalų reprodukcijas ir interpretacijas, kurias bus galima pamatyti ir įsigyti parodos metu. Profesionalūs dizaineriai ruošia ir archeologinių radinių kopijų, ir originalių interpretacijų. Parodos atidarymo dieną bus galima rasti tekstilės dizainerių sukurtų palaidinių, rankinių, patalynės bei nemažai kitų originalių suvenyrų.

Išleidžiamas išsamus spalvotai iliustruotas parodos katalogas „Baltų menas“ su mokslininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos straipsniais apie baltų juvelyriką ir estetiką lietuvių ir anglų kalbomis. Taip pat siūlysime mažesnį katalogą – vadovą po „Baltų meno“ ekspociziją.

Daugiau informacijos, nuotraukų – www.baltumenas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius