Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Paryžiaus katedra“: čigonės Grigorian suvilioti Lietuvos vyrai (nuotraukos)

Pirmą kartą lietuvių kalba ir su bendražmogiška aistra Vilniuje sekmadienio vakarą nuskambėjo populiarus miuziklas „Paryžiaus katedra“. Sausakimša „Utenos pramogų arena“ plojimais palydėjo beveik kiekvieną miuziklo dalį, o po finalinės Kvazimodo, kurį įkūnijo Mantas Jankavičius, arijos griaudėjo ne tik plojimai, bet ir palaikymo šūksniai.
Miuziklas „Paryžiaus katedra“
Miuziklas „Paryžiaus katedra“ / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Miuzikle, pastatytame pagal garsiojo prancūzų rašytojo Viktoro Hugo romaną, viduramžių kostiumais pasipuošė ne tik Mantas, bet ir katedros valdovu Frolu tapęs Vytautas Juozapaitis,

Jeronimas Milius, Edmundas Seilius, Evelina Anusauskaitė. Žaviosios čigonės Esmeraldos vaidmenį, dėl kurios protą ir galvas prarado miuziklo herojai (o gal ir žiūrovai) – vyrai, įtikinamai atliko operos solistė Asmik Grigorian.

Pagrindinį vaidmenį sukūrusį dainininką Mantą miuzikle buvo sunku atpažinti. Tapęs kvailių karaliumi, gyvenančiu Paryžiaus katedros bokšte, populiarus atlikėjas gavo didelę kuprą, per daug didelius batus, apskurusius drabužius ir su paliegusio žmogaus eisena meistriškai persikūnijo į Kvazimodą. Jo tragiškos arijos, romantiškos išpažintys, duetai su Esmeralda ir trio su konkurentais publikos nepaliko abejingos.

Tuo tarpu patyręs operos solistas V. Juozapaitis buvo ištikimas savo amplua – nedorą, aistrų valdomą Paryžiaus katedros šventiką jis sukūrė iškelta galva ir su dramatizmu veide. Tačiau ir jam teko prarasti savo orumą dėl gražiosios Esmeraldos, kurią jis jėga bandė priversti mylėti jį.

Dramatiškai meilės istorijai Vilniaus scenoje padėjo atgimti ne tik įsijautę populiariosios ir profesionaliosios scenos Lietuvos dainininkai, ne tik melodingos, lyriškos arijos, sukeliančios šiurpą, bet ir subtilios vaizdo projekcijos, ugnies šou elementai.

Miuziklas „Paryžiaus katedra“ pirmą kartą pristatytas Paryžiuje 1998 metais. Nuo to laiko kūrinys buvo parodytas daugiau nei 3 tūkst. kartų 13-oje skirtingų šalių. Pradėjęs savo gyvavimą Vilniuje, miuziklas kalėdine dovana pirmadienį, gruodžio 22 d., žiūrovams taps Kaune, trečiadienį, gruodžio 23 d,. – Panevėžyje, o per Kalėdas – Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius