Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasišokti Meno kieme kvies ansamblis „ByTikZyz“

Rugsėjo 20 d., ketvirtadienį, 18 val. Meno kieme (Daržų g. 10, Klaipėda) vyks Etnokultūros centro projekto „ETNOREIDAS“ išskirtinis tradicinių šokių vakaras – „Vožinis“. Jo svečiai – vilniečiai, vieni profesionaliausių ir aktyviausių Lietuvoje tradicinių šokių muzikantų, pasivadinę „ByTikZyz“ vardu.
„ByTikZyz“ ragins klaipėdiečius prisiminti tradicinius šokius Etnokultūros centre.
„ByTikZyz“ ragins klaipėdiečius prisiminti tradicinius šokius Etnokultūros centre. / Etnokultūros centro nuotr.

Šiandien tradiciniai šokiai įgauna vis didesnį populiarumą. Tai ypač jaučiama didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje ir Kaune. Tradicinių šokių vakaronės tapo ne tik terpe, sutelkiančia folkloro mylėtojus, bet ir puikia pramoga laisvalaikiui, net  ir mados reikalu,  ypač jaunimo tarpe.  „ByTikZyz“ prie liaudies  šokių „atgimimo“ yra nemenkai prisidėjęs. Kolektyvas su Vilniaus tradicinių šokių klubu  kasmet organizuoja  tradicinių šokių stovyklas įvairiuose Lietuvos miestuose,  tradicinių šokių naktis, kas savaitę kviečia į šokių vakarones Vilniuje, reprezentuoja lietuviškąją etnochoreografiją užsienio šalyse.

„ByTikZyz“ –  jaunų, charizmatiškų, laisvų menininkų kolektyvas grojantis įvairiausią etno muziką nuo Baltijos iki Uralo, nuo Šiaurės jūros iki Indijos vandenyno. Smagūs, pašėlę, patrakę, energingai siaučiantys scenoje  – ne viename renginyje sukėlę tikrą publikos euforijos protrūkį, nušokę didelį plotą parketo, suplėšę ne vieną armoniką, pradėję ir užbaigę ne vieną festivalį...

Laikas su kolektyvu susipažinti ir klaipėdiečiams. „ByTikZyz“ kviečia visus tradicinės muzikos gerbėjus, šokėjus,  jų draugus ir visus visus gerus žmones pasimatyti, susipažinti, kartu pašokti – smagiai pavakaroti. Renginys nemokamas.

Tradicinių šokių „Vožiniai“ vyksta kiekvieną ketvirtadienį 18.00 val. Meno kieme (Daržų g. 10), o esant blogam orui – Etnokultūros centro salėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius