Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti pretendentai į įsimintiniausio Kauno menininko titulą

Antradienį Kauno menininkų namų Meno kolegija paskelbė pretendentus į 2010 metų įsimintiniausio Kauno menininko titulą.
2010 metų įsimintiniausių Kauno menininkų pavardės bus įrašytos Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje „Sparnuotoji kolona“, kur jau įamžinti anksčiau įsimintiniausiais tituluoti miesto kūrėjai.
2010 metų įsimintiniausių Kauno menininkų pavardės bus įrašytos Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje „Sparnuotoji kolona“, kur jau įamžinti anksčiau įsimintiniausiais tituluoti miesto kūrėjai. / Konkurso rengėjų nuotr.

Kolegijos narių sprendimu, į titulą ir apdovanojimą „Sparnuotoji kolona“ pretenduoja šie menininkai:

1. Tapytoja Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė (pristatė LDS Kauno skyrius). Už aktyvią ir sėkmingą veiklą Kauno dailės gyvenime 2010 m.: grupinės, personalinės ir kuruojamos parodos Kaune ir Vilniuje. Konkursinės parodos „Geriausias metų kūrinys 2010“ laureatė (kritikų apdovanojimas). Praėjusių metų pabaigoje išleido knygą tapytojui Arūnui Vaitkūnui atminti „Toks gyvenimo kvapas“.

2. Fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas (pristatė LFS Kauno skyrius). Už nuopelnus garsinant Lietuvos fotografiją Lietuvoje ir pasaulyje, už fotografijos meno festivalio „Kaunas Photo“ organizavimą ir už fotografijų albumą „Kražių portretas“ (2010 m.).

3. Rašytojas Robertas Keturakis (pristatė LRS Kauno skyrius). Už knygą „Nuprausti mėnesienos“ (2010m.).

4. Tapytoja Elena Kniūkštaitė (pristatė Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija). Už 35-rių metų kūrybos retrospektyvinę parodą, 2010 m. surengtą Kauno paveikslų galerijoje, ir už visu gyvenimu įrodytą talento unikalumą.

5.Aktorius Liubomiras Laucevičius (pasiūlė LTS Kauno skyrius). Už Kreonto vaidmenį Kauno valstybinio dramos teatro spektaklyje „Antigonė Sibire“ ir už visu gyvenimu įrodytą talento unikalumą.

6. Rašytojas Algimantas Mikuta (pasiūlė LRS Kauno skyrius). Už poezijos knygą „Veranda“ (2010 m.) ir už visu gyvenimu įrodytą talento unikalumą.

7. Architektas Gintautas Natkevičius (pristatė LFS Kauno skyrius). Už suprojektuotą namą ūkininko sodyboje (bendraautorius E.Spūdys), pelniusį geriausio namo nominaciją konkursinėje parodoje „Architektūra: Kaunas 2010“ ir už kitus sėkmingus pastarųjų metų darbus.

8. Dirigentas Modestas Pitrėnas (pasiūlė LKS sąjungos Kauno skyrius). Už subrandintą Kauno miesto simfoninio orkestro skambesį, prasmingas muzikos programas, dviejų kompaktinių plokštelių „Kaunas city symphony orchestra / Francesco di Rosa / Modestas Pitrėnas“ parengimą ir įrašymą, už atkaklų siekį tobulėti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio koncertų salėse.

9. Pianistas Rokas Zubovas (pasiūlė Kauno menininkų namų Meno kolegija). Už M.K.Čiurlionio fortepijoninės muzikos koncertų ciklą „Čiurlionio miestai“ ir už nuolatinį profesionalumo teigimą.

Įsimintiniausias metų menininkas bus paskelbtas gruodžio 24-ąją. Kaip ir kasmet, labiausiai pasižymėjusius 2010 metais menininkus iš pateiktų kandidatų išrinks Kauno menininkų namų meno kolegija, kurią šįmet sudaro kompozitorė Dalia Kairaitytė, aktorė Jūratė Onaitytė, menotyrininkė Vida Savičiūnaitė, aktorė Rūta Staliliūnaitė, kompozitorius Vidmantas Bartulis, fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas, solistas Giedrius Prunskus, fotomenininkas Romualdas Rakauskas, rašytojas Viktoras Rudžianskas, tapytojas Gintautas Vaičys ir aktorius Viktoras Valašinas.

Išrinktųjų pagerbimo ceremonija suplanuota 2011 metų sausio 10 dieną Kauno menininkų namuose.

Kauno menininkų namai įsimintiniausią miesto menininką kasmet renka nuo 1998-ųjų. Tai yra išskirtiniai rinkimai, nes laureatus iš savo kolegų išrenka patys menininkai.

2010 metų įsimintiniausių Kauno menininkų pavardės bus įrašytos Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje „Sparnuotoji kolona“, kur jau įamžinti anksčiau įsimintiniausiais tituluoti miesto kūrėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius