-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos

Trečiadienį Ministrų kabinetas dvylikai kultūros pasaulio atstovų ir meno kūrėjų paskyrė Vyriausybės kultūros ir meno premijas.
Laimonas Tapinas
Laimonas Tapinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiais metais premijos skirtos muzikologui Edmundui Gedgaudui, grafikei Danutei Gražienei, rašytojui Vincui Ramučiui Gudaičiui (Romui Gudaičiui), muziejininkei, menotyrininkei Lolitai Jablonskienei, menotyrininkui Virginijui Kinčinaičiui, architektui Arūnui Eduardui Paslaičiui, kino operatoriui Viktorui Radzevičiui, tapytojai Nomedai Saukienei, poetui Rimvydui Stankevičiui, baleto ir dailės istorikui Helmutui Šabasevičiui, žurnalistui, rašytojui Jonui Laimonui Tapinui ir tautodailininkui Vytautui Valiušiui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Poeto R.Stankevičiaus manymu, vidinis balsas yra vienas buvusių, esančių, o galbūt tik kada nors būsiančių „aš“.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Poeto R.Stankevičiaus manymu, vidinis balsas yra vienas buvusių, esančių, o galbūt tik kada nors būsiančių „aš“.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą. Kasmet įteikiama 12 premijų, laureatus atrenka Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, kuriai šiuo metu vadovauja rašytojas Vytautas Martinkus.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 m. Premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių, šiuo metu tai 12 tūkst. 920 eurų. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama pretendentų kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam šio kolektyvo nariui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius