-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažintis su prancūzų fotografu

Antradienio vakare prancūzų kultūros centre vyks garsaus prancūzų fotografo George'o Rousse'o kūrybos pristatymas ir pokalbis su menininko projekte norinčiais dalyvauti lietuvių studentais.
Pažintis su prancūzų fotografu
Pažintis su prancūzų fotografu / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Paroda Fotografija

Pasaulinio garso prancūzų menininkas rugpjūčio mėnesį įsikurs Vilniuje, buvusiuose geležinkeliečių rūmuose, gerai žinomais savo „kabliu“. Čia G.Rousse‘as ir jo komanda (studentai lietuviai) sukurs šiai konkrečiai erdvei paruoštą instaliaciją.

G.Rousse'as – pasaulinio garso prancūzų menininkas, į kurio projektus sutelpa daugybė šiuolaikinio meno sričių, tokių kaip tapyba, vaizdinės bei garsinės instaliacijos bei fotografija. Labiausiai jis akcentuoja pačią erdvę ir erdvinius kūnus.

Prancūzas yra pamėgęs apleistas erdves ir įvairius savo sumanymus įgyvendina negyvenamuose pastatuose visame pasaulyje. Jis yra laukiamas svečias daugelyje šalių, o ypač gerai pažįstamas iš savo unikalių meno kūrinių, kuriuos „taip, kaip reikia“ galima matyti tik iš vieno taško.

Vilniaus geležinkeliečių rūmuose vyksiantis projektas bus panašus – menininkas kartu su komanda erdvę dažys, keis sienų, grindų ir lubų formą taip, kad atrodytų, kad patalpoje sukurta dar viena, kitokia erdvė. Galutiniu vilnietiškos instaliacijos pavidalu, kaip ir įprasta G.Rousse‘o darbams, taps nuotrauka, padaryta iš to vienintelio taško, iš kurio meno kūrinys tinkamai matomas. Kai ši darbo dalis bus baigta, prasidės antrasis projekto etapas – paroda, eksponuojama ant pastato sienų. Visą prancūzo ir jo komandos kūrybos laikotarpį „Kablys“ bus atviras žiūrovams. Tokiu būdu jie galės patys stebėti, kaip pamažu transformuojama erdvė.

Susitikimas su prancūzų menininku ir jo kūrybos pristatymas vyks antradienį 18 val. Prancūzų kultūros centre, Didžioji g. 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius