-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvoje – pasaulinio garso choreografė Sasha Waltz su geriausiu savo spektakliu „Kūnai“

Birželio 30 dieną – precendento neturintis įvykis Lietuvos kultūros gyvenime: pasaulinio garso choreografė Sasha Waltz sutiko pristatyti Vilniuje savo garsiausią ir daugybę šalių apkeliavusį spektaklį „Körper“ („Kūnai“ ).
Spektaklis „Kūnai“
Pasaulinio garso choreografės Sashos Waltz spektaklis „Kūnai“ / „Auros“ nuotr.

Vokiečių choreografė Sasha Waltz – tikra pasaulinė šokio įžymybė, savo talentu jau dabar yra lyginama su legendine Pina Bausch. Jos sukurtas spektaklis „Kūnai“ jau įėjo į šokio istoriją ir iki šios dienos yra populiariausias ir daugiausiai pasaulio scenų apkeliavęs trupės „Sasha Waltz & Guests“ kūrinys. 

Kultinis spektaklis jau parodytas daugiau nei 180 kartų, net 48 pasaulio miestuose, daugiau negu 30 šalių. Atėnai, Barselona, Madridas, Reikjavikas, Stambulas, Monrealis, Ciurichas, Maskva, Otava, Buenos Airės, Niujorkas, Tel Avivas, Tokijas, Kelnas – tai tik nedidelė dalis miestų, nužyminčių įspūdingą „Kūnų“ pasirodymų geografiją. 

Lietuva dėl šio spektaklio su „Sasha Waltz & Guests“ derėjosi dešimt metų – bet tik šiemet įžymioji vokiečių choreografė pagaliau sutiko atgabenti savo garsiausią spektaklį į Vilnių. Tai pirmasis trupės pasirodymas ne tik Lietuvoje, bet ir visame Pabaltijyje.

Įspūdingi šokio paveikslai

Spektaklyje „Kūnai“ naudodama trylika šokėjų kūnų, Sasha Waltz kuria stulbinančias, prisodrintas judesių scenas, vienas kitą keičiančius įspūdingus, kartais net pribloškiančius gyvuosius paveikslus. 

„Jei būsite tarp laimingųjų, kuriems teks pamatyti „Kūnus“, gali nutikti taip, kad spektaklio pabaigoje jums kils noras įsignybti ir pasitikrinti, ar tai ne sapnas“. (The Gardian, „It gets under your skin“, Alice Bain)

Viena brangiausiai apmokamų trupių

Vakarų Berlyne, viename prabangiausių miesto rajonų Šarlotenburge įsikūręs teatras „Schaubühne am Lehniner Platz" – vieta, kur išgarsėjo Sasha Waltz. Ji kartu su įžymiuoju vokiečių teatro režisieriumi Thomasu Ostermeieriu nuo 2000 m. ėmėsi vadovauti šiam teatrui, kuris tuoj pat tapo prestižine, viena labiausiai žiūrovų lankomų scenos meno erdvių mieste. Žiūrovus čia traukia galimybė išvysti aukščiausios prabos meno kūrinius.

„Sasha Waltz & Guests“ šiandien neabejotinai yra ne tik viena sėkmingiausių, bet ir brangiausiai apmokamų tarptautinių šokio kompanijų, pasirodanti įžymiausiose pasaulio scenose ir festivaliuose, o pati Sasha Waltz kuria spektaklius svarbiausioms pasaulio trupėms. 

Šį išskirtinį reginį Lietuvos publikai pristatydami, pajėgas suvienijo penki partneriai: tarptautinio šokio festivalio „AURA' 23” rengėjas Kauno šokio teatras „Aura“, tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis‘ 13” rengėjas Lietuvos šokio informacijos centras, šiemet 10 metų veiklos jubiliejų pažymintys VILNIAUS FESTIVALIAI, Goethes institutas ir Vokietijos ambasada.

2013 m. birželio 30 d. 19 val., Lietuvos nacionalinis dramos teatras

Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius