Prezidentė paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Naujosios Vilnios bibliotekoje paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią ir susitiko su Vilniaus krašto bendruomene.
Dalia Grybauskaitė Naujosios Vilnios bibliotekoje
Dalia Grybauskaitė Naujosios Vilnios bibliotekoje / Prezidentūros nuotr.

„Šalies bibliotekos sutelkia knygą mylinčius žmones. Tai svarbi kultūros, žinių ir gyvo bendravimo erdvė. Įgyvendindamos skaitymo skatinimo iniciatyvas, jos moko branginti lietuvišką žodį. Todėl kviečiu visus prisijungti prie „Knygų Kalėdų“ ir pasirūpinti, kad bibliotekų skaitytojams netrūktų naujų knygų“, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Jau ketvirtą kartą rengiama akcija „Knygų Kalėdos“ kelionę po Lietuvą pradėjo Naujosios Vilnios bibliotekoje. Aktyviai dirbanti biblioteka padeda sutelkti vietos bendruomenę – lietuvius, rusus, lenkus. Čia įsikūręs Dienos centras vaikams iš socialinės rizikos šeimų. Bibliotekoje vyksta biblioterapiniai užsiėmimai suaugusiesiems. 2012 m. Naujosios Vilnios biblioteka yra pelniusi „Inovacijų bibliotekos“ vardą.

Šalies bibliotekos sutelkia knygą mylinčius žmones. Tai svarbi kultūros, žinių ir gyvo bendravimo erdvė, - sakė prezidentė.

Naujosios Vilnios bibliotekai prezidentė padovanojo Ričardo Gavelio, Vandos Juknaitės, Grigorijaus Kanovičiaus, Kęstučio Kasparavičiaus, Justino Marcinkevičiaus, Aido Marčėno, Alvydo Šlepiko ir kitų autorių knygų, skirtų vaikams ir suaugusiesiems.

„Knygų Kalėdos“ šiemet skatina domėtis lietuvių literatūra, Lietuvos istorija ir tradicijomis. Prisijungdamos prie akcijos, šalies bibliotekos surengs daugiau nei šimtą renginių visoje Lietuvoje.

Pirmieji lietuvių rašytojų kūrybos skaitymai įvyko Naujosios Vilnios bibliotekoje. Per juos Vilniaus krašto moksleiviai ir vietos gyventojai pristatė šio krašto autorių kūrybą, taip pat skaitė ištraukas iš Marcelijaus Martinaičio, V. Mykolaičio-Putino, Juozo Erlicko ir kitų autorių knygų.

Lapkričio 10 – sausio 6 dienomis akcija vyks knygynuose „Vaga“, „Pegasas“, „Knygų namai“ ir „Humanitas“, taip pat prekybos tinklo IKI parduotuvėse. Prie akcijos šiemet prisijungė ir portalai Knygos.lt, Knyguklubas.lt, Knygukatalogas.lt, Manoknyga.lt, Niekorimto.lt bei Patogupirkti.lt. Akcijos metu bibliotekoms skirtos knygos bus parduodamos su 20 proc. nuolaida.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius