Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis lietuviškas miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“ – prisikėlė

„Kregždutės, kregždutės, dangaus gyvos žirklės...“ vėl suskambo po 32 metų pertraukos trečiadienio vakarą „Domino“ teatre. Trečią kartą atkurti legendinį miuziklą ryžosi režisierius Gytis Padegimas, padedamas miuziklo kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus. Tarybinių laikų tragišką meilės istoriją kuria trys skirtingi pagrindinių dainininkų sąstatai. Išankstinės premjeros vakarą Moniką vaidino Ona Kolobovaitė, Julių – Mindaugas Zimkus, Rolandą – Egidijus Bavikinas, Korifėją – Tomas Icikzonas. Solistams pritarė choras „Aidija“.
Miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“
Miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“ / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tik įžengusius į „Domino“ teatro sceną, žiūrovus scenoje pasitiko tikrų plytų siena, senoviškas parko suoliukas, apipaišytas grafiti, vėliau pasirodė ir praėjusių laikų limonado aparatas. Ant sienos, skambant garsiosioms miuziklo dainoms, buvo rodomos vaizdo instaliacijos. Taip sušiuolaikintą tarybinių laikų, kada ir buvo sukurtas šis miuziklas, dvasią skleidė spektaklio kūrėjai. Galbūt dėl ribotos teatro erdvės ar dėl ribotos muzikos ir garso kokybės trečią kartą prikeltas miuziklas palieka ne tokį didingą įspūdį.

Jauna mokytoja Monika, ją išdavęs mylimasis Rolandas ir sąžiningasis tarybinis kareivis Julius pirmą kartą tragiškai pasibaigusį meilės trikampį išgyveno Jaunimo teatro scenoje 1976 m. Jų istoriją režisavo Dalia Tamulevičiūtė. Pirmuoju lietuvišku miuziklu tapusi „Ugnies medžioklė su varovais“ per pirmuosius septynerius metus buvo parodyta 185 kartus ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje bei Estijoje.

Prieš ketverius metus režisierius Gytis Padegimas legendinį miuziklą prikėlė Pergalės kino teatre. Būtent dainuodami šiame miuzikle susipažino dainininkė Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis, neseniai susilaukę sūnaus Aro.

Naujajame pastatyme tarp pagrindinių solistų taip pat galima išvysti ir garsesnių vardų: Moniką viename sąstate kuria Indrė Valentinaitė, Julių – Vaidas Baumila, Korifėjų – Onsa.

Miuziklas nuo ketvirtadienio oficialiai atveria duris visiems žiūrovams, pasiilgusiems ne tik „Kregždučių“ ar „Kaip mažas paukštukas“, bet ir kitų garsių „Ugnies medžioklės su varovais“ dainų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius