Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Poezijos pavasaryje“ skambėjo programinio kodo eilės

Trečiadienį pirmąkart tarptautiniame poezijos festivalyje „Poezijos pavasaris“ skambėjo eilės, parašytos programavimo kalba. Renginio metu aktoriai ir skaitovai skaitė geriausius praėjusių metų programinio kodo poezijos konkurso eilėraščius „Java“ ir „C#“ kalbomis, tokiu būdu pristatant vienintelę pasaulyje programinio kodo poezijos iniciatyvą rašytojų ir skaitytojų bendruomenei.
Skaitoma poezija
Skaitoma poezija / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Renginyje buvo aptarta vis didesnė informacinių technologijų skvarba į tradicinę kasdienybę bei kompiuterinės poezijos perspektyvos meno pasaulyje, buvo svarstomi klausimai, kaip tą patį kodą supranta kompiuteris, o kaip žmogus, ieškota panašumų ir skirtumų tarp programinio kodo bei įprastų eilėraščių.

„Ši poezijos forma yra sudėtinga – kiekvienas programuotojas gali parašyti kodą, kurį supras kompiuteris, tačiau retas sugebės sukurti kodą, kurį supras žmogus. Aš pats išsikėliau sau šią užduotį, siekdamas daugiau”, – teigė vienas iš praėjusių metų programinio kodo poezijos konkurso dalyvių Audrius Kovalenko.

Iniciatyvos ir renginio išskirtinumą pripažino ir Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas, poetas ir vertėjas Antanas A. Jonynas. „Šie kūriniai yra gana sudėtingi ir reikalauja įsigilinimo, tačiau turiu pripažinti, kad tai buvo vienas iš geriausių „Poezijos pavasario“ renginių“, – atkreipė dėmesį A. A. Jonynas.

Akimirkas iš renginio galite išvysti vaizdo įraše:

VIDEO: Source Code Poetry Reading Event

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius