Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„POP UP Galerija“ startuos su Eglės Grėbliauskaitės tapybos paroda „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai“

Pirmadienį, Gegužės 5, 19 val. prekybos centre GO9 (Gedimino pr. 9) atidaroma grupės „Young Poor Artists“ organizuojama POP UP Galerija. Visą mėnesį truksiantį renginį atidarys Eglės Grėbliauskaitės tapybos paroda „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai“ bei grupės „Aistė Broken Leg“ pasirodymas.
Eglė Grėbliauskaitė
Eglė Grėbliauskaitė / Grupės „Young Poor Artists“ nuotr.
Temos: 1 Paroda

Vakaruose populiari "pop – up" strategija, nors dažniau sutinkama marketingo bei prekybos kontekstuose, nėra pasirinkta atsitiktinai. Prekybos centras yra vienas pagrindinių struktūrinių objektų, apibūdinančių XXI a. gyvenimo būdą bei atskleidžiantis kasdienybės simptomus. Projektas „POP UP Galerija“ sąmoningai tampa šios ekosistemos dalimi, siekdamas atsidurti tos kasdienybės viduje, o prekybos centro veikimo principus naudoja kaip kuratorystės metodą. Tai leidžia naikinti plyšį tarp „aukštosios“ ir „žemosios“ kultūros, meno ir buities, žiūrovo ir praeivio, teigiama išplatiname pranešime spaudai.

„POP UP Galerijos“ atidarymo metu pristatomoje Eglės Grėbliauskaitės tapybos darbų serijoje „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai“ plėtojamas ambivalentiškas santykis su kasdienybės elementais. Akivaizdūs daiktų pavidalai bei erdvės slepia kontrafaktiškas galimybes, kurios vien savo buvimu kelia nerimą, abejonę. Vis dėlto ši paslėptis, anot menininkės, atsiskleidžia kaip sąlyga atvaizdui būti pamatytam apskritai. Taip daiktas tampa ribine kategorija, nuo kurios atsispiriama į žinojimo ir tikėjimo dialektiką.

Renginio lankytojus pasitiks grupė „Aistė Broken Leg“, kuri žada energingą, kupiną improvizacijos pasirodymą. „Aistė Broken Leg“ – tai aktorės ir dainininkės Aistės Motiejūnaitės (vokalas) bei Vadimas Vystavkinas (pianinas) muzikinis projektas, gimęs keliaujant, gyvenant Niujorke bei Didžiojoje Britanijoje. Pasak pačių atlikėjų, koncerto metu „bus žaidžiama emocijomis ir garsu, popmuzika ir džiazine improvizacija“.

Eglės Grėbliauskaitės paroda „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai“ – pirmasis iš 12 per keturias savaites eksponuosimų meno projektų POP UP Galerijoje. Žiūrovas kviečiamas į parodą pažvelgti prabėgomis, tačiau vis iš naujo, gilintis ir domėtis “kūrinių” sudėtimi, bet nebūtinai patikėti tuo, kas ten „įrašyta“.

Visi renginiai yra nemokami.

„Young Poor Artists“ yra socialiai aktyvių menininkų, leidėjų bei organizatorių grupė. Daugiau informacijos: www.youngpoorartists.com/gallery/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius