Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Povilas Meškėla apdovanotas garbės ženklu „Už paramą policijai“

Roko grupės „Rojaus tūzai“ vokalistas Povilas Meškėla sulaukė išskirtinio Vilniaus policijos dėmesio, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Povilas Meškėla koncerte
Povilas Meškėla koncerte. / Organizatorių nuotr.

Birželio 16 d., minint prevencinių padalinių veiklos 20-mečio jubiliejų, Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas įteikė dainininkui ženklą „Už paramą policijai“ už bendradarbiavimą ir aktyvią veiklą, dalyvaujant prevencinėse priemonėse, skirtose vaikų ir paauglių nusikalstamumui mažinti.

Projektu „Kai mūsų širdys plaka išvien“ buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų ir paauglių nusikalstamumo prevencijos problemas.

P.Meškėlos indėlis į policijos prevencinę veiklą – jo paties sugalvotas ir inicijuotas kūrybinis projektas „Kai mūsų širdys plaka išvien“. Dviejų mėnesių bėgyje roko scenos senbuvis bendravo su „Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui“ auklėtiniais, mokė juos dainavimo subtilybių ir ruošė finaliniam koncertui, kuris įvyko š.m. balandžio 29 d. Krašto apsaugos ministerijos Vilniaus įgulos Karininkų ramovėje.

Su vaikais scenoje kartu pasirodė ir visas būrys žinomų scenos asmenybių – Jeronimas Milius, Asta Pilypaitė, Vladas Kovaliovas, Rasa Kaušiūtė, bei realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyviai Skaistė ir Valdas. Dviejų valandų trukmės koncertą stebėjo per 300 jaunuolių iš Vilniaus apskrities policijos komisariatų, taip pat renginyje apsilankė ir garbūs svečiai – Vaiko teisių apsaugos kontrolierė R.Šalaševičiūtė, Vilniaus m. VPK viršininkas K.Lančinskas ir kiti.

P.Meškėla neslepia šypsenos, prisimindamas kūrybinį procesą: „Jūs nepatikėsite, kaip vaikai keičiasi, kai pradedi su jais bendrauti „ant lygiųjų“. Į kiekvieną repeticiją vaikai ateidavo pasitempę ir pasiruošę. Vaikinai dovanojo savo partnerėms-dainininkėms gėles, merginos specialiai pasipuošdavo ir pasigražindavo. Pirmą kartą gyvenime man teko taip glaudžiai bendradarbiauti su rizikos grupei priskiriamais vaikais ir dabar drąsiai galiu pasakyti – jie yra talentingi ir žingeidūs, jie iš tikrųjų nori ir gali dainuoti, o  kūryba jiems išties padeda nukreipti savo dėmesį konstruktyviąja-menine linkme.“

Projektu „Kai mūsų širdys plaka išvien“ buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų ir paauglių nusikalstamumo prevencijos problemas. Šiai iniciatyvai sulaukus valstybės dėmesio ir pagalbos, šis prevencinis projektas įgavo naują formą – nuo rudens Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas inicijuoja kasmetinį prevencinį dainų konkursą „Kai mūsų širdys plaka išvien“, kuriame dalyvaus ne tik vilniečiai, bet ir rizikos grupės vaikai iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius