-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Preiloje įvyko septintoji banglenčių stovykla „Surf Camp 2014“

Rugpjūčio 22-24 dienomis visi Lietuvos banglentininkai susirinko palydėti vasarą ir pasitikti bangų sezoną jau tradicija tapusioje stovykloje „Surf Camp 2014“. Kuršių Nerijoje, Preiloje, vykusioje stovykloje daugiau nei trys šimtai žmonių nemokamai išbandė banglenčių sportą Baltijos jūroje.
„Surf Camp 2014“
„Surf Camp 2014“ / „Surf Camp 2014“ organizatorių nuotr.

„Tai yra turbūt vienintelis nemokamas renginys prie Baltijos jūros, gal ir visoje Europoje. Smagu, kad vis daugiau lietuvių ne tik atvyksta į „Surf Camp“ išmokti plaukti banglente, tačiau ir pradeda keliauti po pasaulį ir gaudyti bangas Peru, Meksikoje, Maroke, Portugalijoje, Filipinuose, Indonezijoje ar Australijoje“, – pasakojo Girmantas Neniškis, pirmąją stovyklą su keliais draugais surengęs prieš septynis metus.

Nors daugeliui naujokų kyla klausimas „Ar Lietuvoje yra bangų?“, jau kelis metus iš eilės Baltijos jūra dovanoja fantastiškas sąlygas pradedantiesiems. „Surf Camp“ metu vyko teoriniai kursai bei seminarai apie bangas, banglentes ir kitas sporto subtilybes krante ir praktiniai užsiėmimai vandenyje.

„Šioje stovykloje sulaukėme šiek tiek didesnių nei metrą siekusių bangų. Tai yra tobulas dydis pradedantiesiems ir į jūrą lipantiems pirmą kartą. Kylant bangoms stiprėja ir srovės, todėl labai didelių bangų saugiam mokymuisi nereikia“, – didžiausius skeptikus ramina nuo pat pirmosios stovyklos instruktoriumi dirbantis Kristupas Malakauskas.

Dieną šėlioję bangose, vakarais stovyklos dalyviai susirinkdavo 15min kino teatre ant smėlio žiūrėti geriausių banglenčių filmų, rodomų ant tų pačių dieną naudojamų banglenčių. O siautėti basomis iki ryto padėjo pasirodymus surengę „The Independent“, B.A., Dj Mamania, DJ Mix ir kiti atlikėjai.

Banglentininkai, sulaukę svečių ne tik iš kaimyninių šalių, tačiau net ir iš Japonijos, nepamiršo ir Baltijos kelio. Stovyklos dalyviai susijungė gyva grandine ant smėlio, taip paminėdami Baltijos kelio 25-metį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius