Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „burbuliuojančių“ Lietuvos miestų prisijungs ir Londonas

Kas antrą pirmadienį 18:30 val. Lietuvos miestų gyventojai susiburia savo miestų skveruose ir aikštėse ir trumpam užtvindo jas muilo burbulais ir geromis emocijomis. Šio renginio pavadinimas yra „Burbuliatorius“, ir kiekvienais metais į jį įsitraukia vis daugiau Lietuvos miestų.
Burbuliatoriaus akimirka
Burbuliatoriaus akimirka / laimikis.lt nuotr.
Temos: 1 Londonas

Pirmadienį, rugpjūčio 2 d., prie šios kūrybinės grupės „Laimikis.lt“ iniciatyvos prisijungs ir Londonas.

Geros nuotaikos ir burbulų šventė „Burbuliatorius“ Lietuvoje vyksta 14–tą kartą. Kas antrą vasaros pirmadienį miestiečiai kviečiami atsinešti muilo burbulų sau ir praeiviui į paskelbtas miestų vietas ir „užburbuliuoti“ jas. Kūrybinės grupės „Laimikis.lt“ pradėta iniciatyva sulaukė miestiečių palaikymo jau praeitą vasarą. Šiais metais prie „Burbuliatoriaus“ prisijungė net 19 Lietuvos miestų. Renginys ypatingas tuo, kad miestai jame dalyvauja vienu metu: kas antrą pirmadienį, 18.30 val.

Rugpjūčio 2 d. kartu su Lietuvos miestais bus „užburbuliuota“ ir Didžiosios Britanijos sostinė. Londone gyvenanti lietuvių bendruomenė susirinks prie žymiojo Bokšto Tilto (Tower Bridge) 18.30 val. Londono laiku. „Burbuliatoriaus“ ambasadorius Londone, Evaldas Činga, pirmam kartui tikisi 30–ies dalyvių. „Labai pasiilgstu „Burbuliatoriaus“ Vilniuje. Kadangi Londone gyvena nemažai lietuvių, pamaniau, kad tai – puiki proga visiems susirinkti ir pabūti kartu. Jei idėja patiks kitiems – dalyvių daugės, gal ir anglai prisijungs”, – tikisi Evaldas.

Pasak iniciatyvos pradininkų, šiuo renginiu norima paskatinti miestiečius aktyviai kurti savo laisvalaikio erdves. „Siekėme sukurti miesto ritualą, susijusį su konkrečiomis miestų vietomis, kurios dėl vienokios ar kitokios priežasties nustoja būti aktyviai lankomos. Didžioji dalis miestiečių laisvalaikio yra komercionalizuota, todėl atsiranda poreikis vietų, kur žmonės gali tiesiog pabūti kartu ir pasidalinti teigiamomis emocijomis. „Burbuliatorius“ suteikia tokią progą, o taip pat grąžina viešoms erdvėms jų pagrindinę funkciją: būti vieta, kur miestiečiai būna kartu“, – teigia idėjos autorė, miesto tyrinėtoja Jekaterina Lavrinec.

Rugpjūčio 2 d. 18.30 val. „burbuliuoti“ kviečiama Lukiškių aikštėje Vilniuje, Laisvės alėjoje prie Soboro Kaune, Atgimimo aikštėje Klaipėdoje, aikštėje priešais Dramos teatrą Panevėžyje, Savivaldybės aikštėje Gargžduose, prie Savivaldybės fontanų Šiauliuose, Rotušės aikštėje Kretingoje. Šiais metais „Burbuliatoriuje“ dalyvavo Kupiškis, Rietavas, Telšiai, Plungė, Marijampolė, Prienai, taip pat „burbuliavo“ Alytus, Ukmergė, Mažeikiai, Rokiškis, Raseiniai, Jurbarkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius