Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš dalyvavimą Bolonijos knygų mugėje – Lietuvos iliustruotojų pamoka vaikams (nuotraukos)

Šių metų kovo 28-31 dienomis vyksiančioje Bolonijos vaikų knygų mugėje Lietuva svečiuosis garbės svečio teisėmis ir atskleis mūsų šalies iliustracijos paslaptis. Ruošiantis šiam įvykiui, penktadienį A. ir A. Tamošaičių galerijoje „Židinys“, Vilniuje, garsiausi Lietuvos knygų iliustruotojai susitiko su talentingais vaikais ir dalyvavo bendrose kūrybinėse dirbtuvėse.
Ruošiantis Lietuvos dalyvavimui Bolonijos knygų mugei, Lietuvos iliustratoriai idėjomis dalijosi su vaikais
Ruošiantis Lietuvos dalyvavimui Bolonijos knygų mugei, Lietuvos iliustratoriai idėjomis dalijosi su vaikais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai, apžvelgę įvairių Lietuvos iliustruotojų darbus, eksponuojamus galerijoje, sėdo prie stalų ir akvarele ar pieštukais pusdienį kūrė savo knygos iliustraciją. Kai kurie jų pristatė kokybiškas profesionalų darbų kopijas, o kiti pademonstravo savo talentą, savaip interpretuodami specialistų kūrinius.

Baigę darbą kūrybinėse dirbtuvėse, kurioms vadovavo Sigutė Chlebinskaitė ir Kęstutis Kasparavičius, augantys menininkai dar kartą pažiūrėjo ir aptarė profesionalų iliustracijas, atrinktas iš pagrindinės iliustruotojų parodos Bolonijos knygų mugėje „Illustrarium: Šiuolaikinės Lietuvos vaikų knygų iliustracijos“.

Su vaikais bendravo ir mielai jiems patarimus dalijo Ieva Babilaitė, Irena Daukšaitė-Guobienė, Lina Eitmantytė-Valužienė, Marius Jonutis, Ieva Juknytė, Arvydas Každailis, Laisvydė Šalčiūtė Laisvydė ir daugelis kitų.

Bolonijos vaikų knygų mugėje bus pristatyti 32 ryškiausi paskutinio dešimtmečio iliustruotojai ir jų kūriniai, atskleidžiantys margą, įvairių žanrų ir stilistikos Lietuvos vaikų knygų iliustracijos spektrą. Antrojoje parodoje bus eksponuojamos sovietų Lietuvos vaikų iliustracijos, sukurtos nuo 1945 iki 1990 metų. Bolonijos knygų mugės lankytojai galės susipažinti ir su jaunųjų menininkų darbais – Vilniaus dailės akademijoje ir Kauno dailės fakultete studijuojančių ar neseniai studijas baigusių dailininkų kūriniais.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Ruoaiantis Lietuvos dalyvavimui Bolonijos knygų mugei, Lietuvos iliustratoriai idėjomis dalijosi su vaikais
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ruošiantis Lietuvos dalyvavimui Bolonijos knygų mugei, Lietuvos iliustratoriai idėjomis dalijosi su vaikais


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius