-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Provokuojantis „POP UP Galerijos“ parodų ciklo uždarymas

Penktadienį „Young Poor Artists“ organizuotoje „POP UP Galerijoje“ buvo atidaryta paskutinė šios galerijos paroda. Dariaus Šidlausko, veikiančio po SD Drua slapyvardžiu, parodos atidarymo metu, atliktas pasirodymas, griausmingai vainikavo 12 parodų ir pasirodymų ciklą, kuris truko visą gegužės mėnesį.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / 15min.lt nuotr.

Galerijos erdvė buvo užpildyta naujais ir jau rodytais menininko kūriniais. Bendra parodos atmosfera bylojo apie naują menininkui būdingą provokacijos bangą. Galerija pasitikdavo žiūrovą šiukšlių konteinerių alėja, kuriuose skambėjo visų valstybių himnai. Pasak menininko, valstybinės sienos, skaldančios pasaulį, yra globalių problemų pagrindas. Menininkas kalba apie antinacionalizmą, antirasizmą, bei taiką tarp tautų.

Specialiai iš Vokietijos į „POP UP Galeriją“ atvykęs SD Drua, atidarymo metu pristatė netikėtą ir įspūdingą, improvizuotą performansą. Kartu su apdailininku Mantu Kesyliu, menininkas atliko antiteroristinį performansą, kalbantį apie dviejų skirtingų polių kovos beprasmybę.

„POP UP Galerijos“ organizatoriai atidarymo metu dėkojo visiems susirinkusiems ir visą mėnesį sekusiems galerijos veiklą.

Paklausus „Young Poor Artists“, ar planuojama tęsti galerijos veiklą „pop-up“ principu, novatoriškieji ir drąsių sprendimų nestokojantys Young Poor Artists vienareikšmiškai atsakė teigiamai. Kaip nurodo galerijos pavadinimas, galerija atsidarys kažkada, kažkur ir kitokiomis aplinkybėmis, su kitokiomis idėjomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius