Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roko naktyse“ – melodingi Gibraltaro mafijos šūviai

Didžiausiame Baltijos šalyse roko festivalyje „Roko naktys 2010“ šiemet siautės Gibraltaro mafija – taip apibūdinama viena įdomiausių pastarojo dešimtmečio Europos sunkiosios muzikos grupių „Breed 77“, garsėjanti unikaliu melodingo metalo, roko ir ispaniškojo flamenko muzikos lydiniu.
Grupė „Breed 77“
Grupė „Breed 77“ / Organizatorių nuotr.

Iš Ispanijoje esančio, bet Jungtinei Karalystei priklausančio Gibraltaro kilusių „Breed 77“ kompozicijose jaučiamas autentiškas kultūrinis paveldas. Flamenko tradicijomis paremtas gitarų skambesys, Šiaurės Afrikos ritmai bei sunkaus roko ir progresyvaus metalo mišinys ypač papuošė grupės repertuarą ir suteikė jai tarptautinės roko žvaigždės statusą.

Dėl savitai išreikšto nacionalinių (Viduržemio jūros regiono) šaknų puoselėjimo sunkiojoje muzikoje, brutalaus, bet kartu ir švelnaus vokalo bei nepriekaištingo techninio atlikimo kritikai „Breed 77“ lygiuoja į vieną eilę su tokiomis pasaulinėmis garsenybėmis kaip „System of a Down“ bei „Sepultura“.  

„Seniausias tradicijas turintį lietuvišką roko festivalį pagerbs grupė, kurią drąsiai galima vadinti vienais įdomiausių metalo ir roko atstovų Senajame žemyne. Neabejoju, kad Gibraltaro mafijos vyrukai mūsų scenoje parodys, ko yra verti ir suteiks festivalio gerbėjams nepamirštamų akimirkų“, - sako „Roko naktų 2010“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Anot jo, tai, kad „Breed 77“ yra gerai vertinami tarptautinėje scenoje liudija grupės albumų sėkmė. Debiutinis grupės albumas buvo išleistas dar 2001-ųjų lapkritį ir dėl didelės paklausos buvo pakartotinai išleistas po ketverių metų. Antrasis diskas „Cultura“ užkopė į trečia vietą UK roko albumų tope, o singlas „World on Fire“ tapo numeris vienas roko singlų dešimtuke.

Naujausias grupės albumas „Insects“ kritikų vadinamas brandžiausiu ir vientisiausiu grupės darbu, kuriame, nors mažiau remiamasi ispaniškomis šaknimis, bet visu grožiu atsiskleidžia „metalinė aistra, technika ir melodingumas“. Didelio dėmesio sulaukė originaliai perdainuotas „The Cranberries“ hitas „Zombie“, kuriam pranašaujama sėkmė klubų aikštelėse. „Breed 77“ sąskaitoje yra penki albumai, tarp kurių vienas – su ispaniškai perdainuotais kūriniais.

„Breed 77“ yra patyręs roko festivalių vilkas – grupė dalyvavo tokiose prestižinėse fiestose kaip „Download“, „Rock Am Ring“ ir „Wacken“ bei dalinosi scena su didžiausiomis žvaigždėmis – nuo „Metallica“ iki „The Melvins“. 1999 m. žurnalo „Kerrang!“ skaitytojai išrinko „Breed 77“ geriausia nauja grupe, o jau po dviejų metų jie pasirašė sutartį su legendinių AC/DC leidėju „Albert Productions“.

Be „metalistų su flamenko gitaromis“, Zaraso ežero saloje (Zarasai) rugpjūčio 6-7 dienomis vyksiančiame festivalyje „Roko naktys 2010“ koncertuos melodingo death metalo žvaigždės  iš Skandinavijos „Sonic Syndicate“ bei dar keletas puikiai žinomų grupių, apie kurias bus paskelbta artimiausiu metu. Festivalyje taip pat pasirodys ir ištisa plejada geriausių Lietuvos, Latvijos ir Estijos roko grupių. Organizatoriai kviečia geros muzikos gerbėjus bilietais į festivalį pasirūpinti iš anksto, kadangi vėliau jie brangs.

 

VIDEO: Breed 77 - La Ultima Hora
VIDEO: Breed77 Zombie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius