-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rolandas Kazlas kviečia į muzikinę pramonę „Darbai ir dyvai“

Dedikacija Kristijonui Donelaičiui. Aktoriaus Rolando Kazlo poetinė-muzikinė pramonė „Darbai ir dyvai” (pagal K. Donelaičio „Metus“). Dalyvauja Rolandas Kazlas ir pučiamųjų kvintetas „Dūduva“, pranešime rašo renginio organizatorius VšĮ „Bardai LT“.
Rolandas Kazlas
Rolandas Kazlas / Martyno Siruso nuotr.

„Darbai ir dyvai“. Poetinė – muzikinė pramonė. Skambės fragmentai iš Kristijono Donelaičio poemos „METAI“, J.S Bach‘o, J.Gudavičiaus, J.Naujalio muzikiniai kūriniai.

Atlikėjai: aktorius Rolandas Kazlas, varinių pučiamųjų kvintetas „Dūduva“(Laurynas Lapė, Vitoldas Sokolnikas (trimitai)), Indrė Kuleševičienė (valtorna), Albinas Gražulis (trombonas),Sergijus Kirsenka (tūba).

Ką bendro turi vokiečių kompozitorius Johanas Sebastianas Bachas, aktorius ir režisierius Rolandas Kazlas bei lietuvių grožinės literatūros pradininkas Kristijonas Donelaitis? Šiuos meno kūrėjus ir jų darbus savo poetinėje muzikinėje pramonėje „Darbai ir dyvai“ sujungė aktorius R.Kazlas.

Netikėta kompozicija, kurioje Donelaičio „Metų“ fragmentus skaito R.Kazlas, o varinių pučiamųjų kvintetas „Dūduva“ groja ne tik J.S.Bacho, bet ir garsių Lietuvos kompozitorių – J.Gudavičiaus bei J.Naujalio kūrinius nukelia į fantazijų pasaulį, kurį iki galo suprasti ne taip jau ir paprasta. R.Kazlas yra pasakęs, kad K.Donelaitį suprasti galima tik sulaukus dvidešimties, tada žmogus ima kelti klausimus sau apie save ir gyvenimą, siekia suprasti kaip ir kodėl reikia ieškoti jėgų gyventi toliau.

Poetinė muzikinė pramonė „Darbai ir dyvai“ kitoks R.Kazlo kūrinys. Čia autorius atsiskleidžia ne tik kaip profesionalus aktorius ir režisierius, bet ir kaip žmogus, pažinęs, pajautęs ir bent šiek tiek perpratęs meistriškąjį Donelaitį. Gyvenimo prasmės, kasdienybės ir žmogaus būties problemos su humoro prieskoniu. Aktoriaus ir režisieriaus ieškojimai bei atradimai, netikėtai suskambantis trimitas, valtorna, tūba ir trombonas – tai kelionė į XVIII amžių šiandienos žmogaus pėdomis.

Šią kelionę (Dedikacija K. Donelaičiui. Aktoriaus R. Kazlo poetinė-muzikinė pramonė „Darbai ir dyvai“, pagal K. Donelaičio „Metus“) bus galima pamatyti 2016 metų sausio 29 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Kartu su R. Kazlu spektaklyje dalyvaus kvintetas „Dūduva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius