Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šaltojo karo modernizmo“ paroda Londone

Rugsėjo 25 d. Londone atidaroma tarptautinė paroda „Šaltojo karo modernizmas: 1945-1970 m. dizainas“. 2009 metais ši paroda atkeliaus į Europos kultūros sostinę – Vilnių, ir bus eksponuojama naujai atidaromoje Nacionalinėje dailės galerijoje. Tai vienas didžiausių tarptautinių muziejinių projektų Lietuvoje po Nepriklausomybės atgavimo.
Londonas
Londonas / „Scanpix“ nuotr.

Nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos iki 8-ojo dešimtmečio vidurio šaltasis karas buvo tarptautinės moderniosios dailės, dizaino, architektūros ir kino meno raidos palydovas. Šis laikotarpis pasižymėjo ne tik politine įtampa, bet ir ypatingu kūrybiškumu. Tai atsispindėjo visose gyvenimo srityse – ir kasdienėje žmonių aplinkoje, ir reikšmingiausiuose kultūros pasiekimuose.

Dailė ir dizainas netapo vien tik šaltojo karo politikos iliustracija – meno kūriniai atspindėjo dominuojančias laikmečio politines ir socialines idėjas, joms buvo metamas iššūkis. Paroda skatina pažvelgti į šaltąjį karą kaip į varžybas tarp dviejų skirtingose „geležinės uždangos“ pusėse susiformavusių modernaus gyvenimo ir meno sampratų.

Šia proga rugsėjo 26 d. „Viktorijos ir Alberto“ muziejaus Sacklerio centre bus rengiamas kuratorių pokalbis, kuriame dalyvaus parodos kuratorė Jane Pavitt, naujosios Nacionalinės dailės galerijos vyresnioji kuratorė Lolita Jablonskienė bei projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ vizualiųjų menų projektų vadovė Laima Kreivytė. Pokalbį moderuos Henry Meyric Hughes, tarptautinės meno kritikų asociacijos (AICA) prezidentas bei Europos Tarybos konsultantų grupės narys.

Vilniuje pristatomai parodai „Šaltojo karo modernizmas“ siekiama suteikti specifinį lokalų kontekstą – šalia bus pristatomas ir „atšilimo“ metų laikotarpio Baltijos šalių dailės, dizaino ir architektūros projektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius