Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Satta Outside“ ilgina atlikėjų sąrašą ir plečia muzikinius akiračius

Trijų dienų alternatyvus festivalis „Satta Outside“ ant Baltijos jūros kranto rengiamas rugpjūčio 13–15 dienomis Šventosios miestelio prieigose praneša apie naujus vardus ir muzikos kryptis „alternatyvaus kurorto“ programoje.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Satta Outside“ atlikėjų gretas pildome elektronikos legendomis ir naujai sužibusiais talentais. 2010–ųjų festivalis taip pat daugiau dėmesio nei praėjusiuose renginiuose skirs indie rock, synt, post punk muzikai, kad „alternatyvus kurortas“ būtų įvairesnis nuotaikų ir muzikinių atspalvių prasme,“ – sako festivalio muzikinės programos sudarinėtojas Žilvinas Noruišis.

Taigi, indie synth krypčiai atstovaus retro sportiniais aksesuarais pasidabinę suomiai Folke Westside, lietuvių koala pop merginų grupė Tytia Mina Teremina ir įdomus indie rock projektas iš pajūrio Delyro.

Nauji vardai stiprina ir šiųmetiniame festivalyje gausiausiai atstovaujamą beats bei aplink muzikos kryptį. „Satta Outside“ programą pildo skambiai, tačiau festivalio rengėjų manymu, pelnytai, Europos atsaku Flying Lotus talentui tituluojamas anglas Slugabed.

Muzikos kultūros susivienijimo „Mondayjazz“ renginyje festivalyje su gyva programa debiutuos susivienijimo didžėjai Justas Fresh ir Tadas Quazar. Po „Mondayjazz“ vėliava taip pat pasirodys viena įdomiausių šių metų scenos naujienų, spėriai renkantis pripažinimą tarptautinėje arenoje, lietuvis atlikėjas Brokenchord, taip pat jau anksčiau skelbtas genealusis šveicaras Dimlite.

Į beats gretas stos ir prodiuseris iš Suomijos Non Person, antrąsias ritmų kovas surengs naujas, bet jau spėjęs lietuviškų beats kompiliaciją išleisti kolektyvas „Renegades of Bump“.

Šventojoje viešės ir devyndarbė lietuvė kosmopolitė Mamiko Motto, kuri daro nemažą įtaką beats muzikos evoliucijai vystydama leidyklos „Kindred Spirits“ padalinį „Nod Navigators“ ir kurdama įtakingą internetinę radijo laidą „Hepcat Radio“.

Elektronikos ir jos eksperimentų srityje festivalio poilsiautojai išgirs Olandijos reivo kultūros legendą Aardvarck, kuriam po 30–ies metų diskotekose ir nesuskaičiuojamos gausybės išleistų įrašų galvas lenkia net „Radiohead“. Olandijos underground scenai taip pat atstovaus gyvais ir elektroniniais instrumentais koncertuojantis duetas Knalpot. Kitas sunkiasvoris atlikėjas pasirodysiantis festivalio scenoje yra jau 20 metų kuriantis, prancūzas Wankers United, kurio stiprybė – sugebėjimas gausiai improvizuoti savo pasirodymų metu.

Lietuviškų projektų gretos pildosi kokybišku reggae dub užtaisu Genys & Shidlas, kuris festivalio scenoje žada pasirodyti su nauja programa, jausmingu IDM elektriku Ijo, nauju instrumentiniu eksperimentiniu duetu Mekas Duo bei projekto Kosminė Odisėja pasirodymu. Pastarasis per svajingas odisėjas, boso vinguriavimą ir cajon stuksenimą formuos ramiąją festivalio pusę.

Daugiau informacijos apie koncertuosiančius atlikėjus bei fragmentai iš jų kūrybos skelbiami ką tik startavusiame festivalio interneto puslapyje www.sattaoutside.lt. Nuo šiol iki pat festivalio jame bus skelbiamos naujienos ir informacija apie festivalio lankytojams aktualius įvykius. Bilietų į „Satta Outside 2010“ dabartinė kaina nedidės iki liepos 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius