Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Vilniuje pirmą kartą šurmuliuos Tautų mugė

Nuo penktadienio popietės iki pat sekmadienio vakaro Vilniuje, Gedimino prospekte pirmąkart vyks Tautų mugė, kurioje siekiama pristatyti Lietuvoje gyvenančių tautų kultūrinį paveldą. Šventėje pasirodys nuo pačių gausiausių Lietuvos tautinių bendrijų narių iki egzotiškosios Indijos atstovų.
Europos šalių mugės akimirka
Savaitgalį Vilniaus Gedimino prospekte įvyks pirmoji Tautų mugė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šventės organizatorius, asociacijos „Šventė visiems“ prezidentas Vytenis Urba tikino, kad pirmąkart organizuojamoje mugėje visi lankytojai ras įdomių užsiėmimų.

„Miestelėnai ir sostinės svečiai tikrai nenuobodžiaus, turės ką veikti. Mugėje panoro dalyvauti rekordinis skaičius, maždaug keturiasdešimt, šokių dainų, kolektyvų. Mugėje bus pristatyti tautų amatai, tradiciniai patiekalai. Šventėje veiks ir sporto kampelis“, – pasakojo V.Urba.

Miestelėnai ir sostinės svečiai tikrai nenuobodžiaus, turės ką veikti. Mugėje panoro dalyvauti rekordinis skaičius, maždaug keturiasdešimt, šokių dainų, kolektyvų. Mugėje bus pristatyti tautų amatai, tradiciniai patiekalai. Šventėje veiks ir sporto kampelis.

Vaikams ir jų tėveliams mugėje bus surengtas pažintinis krepšinio turnyras „Pažink Europą iš arčiau“. Vinco Kudirkos aikštėje įrengtoje Europos sąjungos žemėlapio formos pakyloje norintys galės išmėginti savo rankos taiklumą. Turnyro dalyviai ne tik mėtys kamuolį į Europos Sąjungos šalių šalių sostinių vietose įrengtus krepšius, bet ir parodys savo žinias įvardydami šalis, jų sostines ir garsiausius Europos krepšininkus.

Šventės organizatorius, pirmą kartą rengdamas Tautų mugę tikina susidūręs su vienintele problema – rėmėjų trūkumu. „Tai naujiena, pirmą kartą vyks toks renginys, todėl rėmėjai nelabai žino, ko tikėtis. Tikimės, kad mugė pavyks, taps tradicine ir išpopuliarės“, – tikisi V.Urba.

Organizatoriaus teigimu, į mugę registravosi maždaug dešimties tautų atstovai, gausiausiai iš jų – lietuviai, lenkai, rusai, baltarusiai, totoriai, karaimai.

„Nors Lietuvoje gyvena mažai indų kilmės žmonių, tačiau mugėje pasirodys ir jų atstovų, kurie pristatys savo nacionalinę virtuvę. Būtų smagu, kad kitąmet ir kitos negausios tautinės grupelės pristatytų savo kultūrą“, – teigė šventės organizatorius V.Urba.

Šventės rengėjai mugėje žadą daug staigmenų, netikėtumų ir atrakcijų. Tautų mugėje bus galima išvysti ir neįprastų eksponatų.

„Tautų mugėje galėsite įsiamžinti prie neįprasto eksponato – seniausio Lietuvoje dviračio, kuris bus atgabentas iš Jurbarko rajono“, – žadėjo V.Urba. Medinis dviratis iš Vanaginės kaimo yra daugiau nei 100 metų senumo ir yra įrašytas Lietuvos rekordų knygoje.

Nors Tautų mugę buvo ketinama surengti daug anksčiau, tačiau taip sutapo, kad ji vyks artėjant rudens lygiadieniui, kuomet mieste bus daugybė kitų renginių. Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai taip pat kviečiami šeštadienį 20 valandą užsukti į Neries upės krantinę prie Karaliaus Mindaugo tilto, kur vyks ugnies reginys „Dialogas su senąja Europa“. Sekmadienį toje pačioje vietoje 20-22 valandą įvyks Lietuvos tūkstantmečiui ir Rudens lygiadieniui paminėti skirtas muzikos, garsų ir šviesų renginys „Vilniaus legenda“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius