Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Vilniuje siaus tradicinė rudens gėrybių mugė „Sodo kraitė“

Spalio 1–2 dienomis, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje ir Vilniaus gatvėje prie Mokytojų namų šurmuliuos tradicinė rudens paroda-mugė „Sodo kraitė“. Vaismedžiai, vaiskrūmiai, daugiamečių gėlių daigai, reti dekoratyviniai augalai, rudens gėrybės, medžio darbai, medus – viso to ir dar daugiau bus galima čia įsigyti iš patikimų ūkininkų, gėlininkų, kurie renginyje dalyvauja daugelį metų.
Paroda-mugė „Sodo kraitė“
Paroda-mugė „Sodo kraitė“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginio metu veiks kūrybinės dirbtuvės, kuruojamos Vilniaus pedagoginio universiteto Gamtos mokslų fakulteto Technologinio ugdymo katedros dėstytojų ir studentų. Čia bus galima susipažinti su jų parengtais edukacijos projektais, pamatyti studentų gamintų konservų, sužinoti receptus, paragauti obuolių saldainių. Bus pristatoma ažūrinė tekstilės technika su avalono plėvele, naudojant antrines tekstilės žaliavas, stalo serviravimo idėjos ir subtilybės (origami menas – stalo ir namų dekorui, servetėlių žiedų, laikiklių stiklinėms ir skirtukų taurėms pristatymas). Norintys galės pasimokyti, kaip išradingiau supjaustyti daržoves ar vaisius, pasigaminti aksesuarų iš vilnos ir t. t.

„Sodo kraitėje“ drožėjas Stasys Cemnickas rodys, kaip apdorojamas medis ir iš jo gaminami įvairūs dirbiniai. Žolininkė Jadvyga Balvočiūtė ragins paragauti lietuviškų žolelių arbatos bei papasakos, kaip ją tinkamai paruošti.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo departamento Neformaliojo švietimo skyriaus, Ikimokyklinių įstaigų muzikinio ugdymo metodinė taryba jau trečią kartą pristatys parodą „Sodo kraitė“. Joje Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų auklėtiniai kartu su mokytojais paruoš labai originalius eksponatus iš rudens gėrybių. Parodoje bus eksponuojama per septyniasdešimt darbelių.

Šeštadienį 12 val. kiemelyje žymūs Lietuvos žmonės ruoš savo mėgstamiausias salotas. Savo virtuvės paslaptis žada atskleisti dainininkai Veronika Povilionienė, Giedrė Balutytė, Vladas Kovaliovas, etnomuzikologė, televizijos ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, muzikantas Petras Vyšniauskas.

Paroda-mugė „Sodo kraitė“ Vilniaus mokytojų namuose rengiama 19-ą kartą. Organizatoriai džiaugiasi gausiu sodininkų, gėlininkų, ūkininkų dalyvavimu, jų atvežtomis geromis, kokybiškomis prekėmis ir… nuolatiniais pirkėjais. Daug jų čia dalyvauja nuo pat pirmo renginio. Tai Algirdas Amšiejus, Leonas Juozelskis, Vytautas Bislys, Jadvyga Petravičienė, Rimantas Pranckevičius, Daiva Eidikienė, Marcelė Ryliškienė ir kt.

Mugė veiks spalio 1 d. nuo 9 iki 18 val., spalio 2 d. nuo 9 iki 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius