Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Daugybė veiksmo ir visos gėlės mamoms

Kaip man patinka veiklos kupini savaitgaliai! Šįkart pasirinkimų į valias – muzikalieji gali rinktis išvyką į „Kaunas Jazz“ ar tiesiog mėgautis Gatvės muzikos diena, pamilę plaukus kedenantį vėją skubės žiūrėti baikerių sezono atidarymo, o sekmadienį visi sveikinsime mamas.
Gėlės
Gėlės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Studentų keliai šįvakar drieksis pro Ūkio banko teatro areną – ten smagią pirtelę užkurs Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) studentai. MIFiečiams garbės reikalas kiekvienais metais įrodyti, kad tiksliukai nėra nuobodžios, prie kompiuterių ekranų palinkusios asmenybės. Šįvakar jie atsiskleis jau vienuoliktoje roko operoje, kuri šiemet pavadinta „Teatromatika“. Pamatysite ne tik MIFiečių rankomis sukurtą scenos meną, bet ir linksmuosius „Skamp“ bei „Freaks on Floor“. Studentai tikrai šėls iki ryto.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 20 Lt.

Norintys gauti etnokultūrinių žinių gali užsukti į Vilniaus mokytojų namus, kur vyks Seinijos dienų renginys „Kur gimėm, ten augam“. Atėjusieji pamatys Punsko ir Seinų krašto tautodailės meistrų parodą, o nuo 17.30 val. Didžiojoje salėje vyks folkloro koncertas, etnokultūrinį paveldą pristatys Punsko krašto lietuviai

Kada – penktadienį, nuo 17 val. Kiek – nemokamai.

Mažus vaikus auginančios mamos „Mamų dieną“ iš anksto atšvęsti kartu su mažiausiais kviečiamos į moters namus „Bitė lingo“ Žvėryne, Mickevičiaus g. 17. Čia jos kartu su vaikais linksminsis, pieš atvirukus, skanaus šviežio pyrago ir ragaus ekologiškų arbatų. Tėvų lauks kūdikių masažo paskaitėlė, mankšta mamytėms bei šilti pokalbiai.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – nemokamai.

Menų spaustuvės nuotr./Spektaklis „Čia buvo vanduo“
 „Čia buvo vanduo“

Dar viena alternatyva penktadienio vakarui – „Menų spaustuvėje“ pristatomas šokėjos Aistės Kriukelytės sukurtas spektaklis „Čia buvo vanduo“. Ši premjera tai kūrėjos ir keturių šokėjų mėginimas pažvelgti į nūdienos vartotojišką visuomenę ir ekologines problemas, kurias didesnė dalis visuomenės tiesiog įprato patogiai ignoruoti. „Kuriu šį spektaklį, nes negaliu tylėti“, – sako A.Kriukelytė. Beje, spektaklyje netrūks plastikinių butelių. Ką manote jūs?

 Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20 Lt.

Visuomet garbingai svarbias dienas paminintys Vilniaus mokytojų namai šį sekmadienį visus kviečia į gražią šventę, skirtą Motinos dienai, „Tik mamytei – visos meilės spalvos!“. Renginio metu veiks mamų turgus, žaidimų kiemelis, menų dirbtuvėlės.  Įvairūs meistrai pristatys savo projektus, koncerte pasirodys vaikų ir jų tėvelių ansambliai. Šventės metu „Mamų turguje“ mamos galės keistis, dovanoti ar prekiauti nebereikalingais mažylių rūbeliais, žaislais, knygomis, vežimėliais, buities daiktais. Čia pat tėvai galės pasikonsultuoti dėl vasaros vaikų stovyklų, muzikinio lavinimo bei turiningo laisvalaikio praleidimo.

Kada – sekmadienį, 11–14 val. Kiek – nemokamai.

Agentūros „Ūpas“ nuotr./Šiaurietiškasis ėjimas
Šiaurietiškasis ėjimas

Mėgstantys aktyvų laisvalaikį sekmadienį rūpinsis savo sveikata Gedimino prospekte. Čia organizuojamas šiaurietiškojo ėjimo žygis. Jo dalyviai kviečiami rinktis 11 val. Vilniaus Katedros aikštėje. Laukiami ne tik tie, kurie jau turi įsigiję šiaurietiškojo ėjimo lazdas.

Žygiu norima sutelkti propaguojančius ir praktikuojančius šį fizinės būklės gerinimo užsiėmimą, parodyti jo privalumus, paskatinti šiaurietiškąjį ėjimą Lietuvoje. Žygio metu bus galima patobulinti ėjimo techniką bei gauti profesionalias instruktorių konsultacijas. 

Kada – sekmadienį, 11 val. Kiek – nemokamai.

Nepamirškite, kad tradiciškai gegužės pirmąjį savaitgalį, šeštadienį, Lietuvos baikeriai atidarys naują sezoną. Numatoma, kad 12 val. motociklininkai bursis aikštelėje prie „Siemens“ arenos, o po to jų kolona pajudės Nemenčinės link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius