Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Gimtadienio žvakutės ir gyvas šurmulys

Neįtikėtina, bet orų prognozė sako, kad vėl gali būti sniego. Vos tik pradėjome džiaugtis žibutėmis... Na, bet dargana nebaugina, jei yra kur šiltai ir maloniai praleisti dienas ir vakarus.
Džiaugsmas mieste
Džiaugsmas mieste / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šįkart kviečiu jus net į du gimtadienius ir daugybę kitų muzikinių renginių. Tikiu, kad nuo šiandien iki pat sekmadienio miestas bus gyvas.

Velykų dvelksmas

Artėjant margučių šventei – Velykoms Lietuvos technikos bibliotekoje (Šv. Ignoto 6) esančią „Tako“ galeriją papuošė tautodailininkės Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės paroda-mugė. Joje – karpiniai, keramika ir išskirtiniai margučiai, kurių įsigyti gali kiekvienas. Paroda veiks iki balandžio 29-osios. Galeriją galite aplankyti darbo dieną nuo 8 iki 19 val., įėjimas nemokamas

Radijo stočių dvikova

Pilies gatvėje penktadieniais triukšmaujančiame klube „Gorky“ šįsyk vieši jūros ir marių vėjų persisunkusi radijo stotis „Neringa FM“. Čia svečius pasitiks „Opus3“ kolektyvas ir pakvies į nuotaikingą muzikos kovą. „Ping Pong‘ą“ ritmais ir melodijomis žais abiejų radijo stočių rinktinės. Bus smagu!

Kada – penktadienį, 22 val. Įėjimas nemokamas.

Žinau, kad didelis būrys draugų šįvakar trauks į „Loftą“ klausytis „Parov Stelar Band“, bet yra ir tokių, kurie skubės į Ūkio banko teatrą areną. Ten – 8-asis „Power Hit Radio“ gimtadienis su Alex Gaudino. Geriausiu Italijos didžėjumi tituluojamas svečias šokdins lietuvaičius, kol šokti pajėgs jų kojos.  Daugeliui pažįstami „Destination Calabria“ ir „I‘m In Love“, nepaliks abejingų.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 53 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
„Siela“

Ant Tauro kalno įsikūrusiame klube „Propaganda“ šįvakar atgims 1993-iųjų garsai. Taip roko gerbėjus pamaloninti nutarė grupė „Siela“, kuri nutarė surengti specialų dviejų dalių koncertą, pavadintą „Mūsų sielos – ne džinsai!“. Renginio metu  daugiau kaip du dešimtmečius gyvuojanti grupė sugros visą savo kultinio 1993-iųjų albumo „Juodo opiumo žemė“ programą ir didžiausius savo hitus. Nors šiuo metu „Siela“ savo kūriniuose klavišinių nenaudoja, atkuriant senąjį garsą jie bus – koncertui prie muzikantų prisijungs nuotaikingasis Arnoldas Lukošius. Originaliame albume klavišiniais skambino Andrius Mamontovas. Bus roko!

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – nuo 22 Lt .

„Mondayjazz“ 4-asis

Islandijos gatvėje šįvakar būriuosis minios, mat klube „Opium“ laukia tikros linksmybes. Čia vyks „Mondayjazz“ susivienijimo 4-asis gimtadienis. Beprotiškai rimti, bet ir labai linksmi didžėjai pasakos muzikines istorijas apie pirmadienius ir kolegas. Kiekvienas jų dovanos savąją naktinę „Mondayjazz“ interpretaciją. Girdėjau, „Mother Eleganza“ ketina gaminti neįtikėčiausius marškinėlius, o šokiai pasibaigs tik kitą dieną. Būtinai pasveikinkite!

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 15 Lt ir brangiau.

Muzikos gurmanams

Neprilygstamų klasikų Antonio Vivaldi ir Wolfgango Amadeuso Mozarto instrumentiniai kūriniai rytojaus vakarą numargins Šv.Jonų bažnyčios skliautus. Tad, jei esate užkietėjęs šimtmečių patikrintos muzikos mėgėjas, užsukite.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 9–14 Lt.

Džiazo pianistas virtuozas bei kompozitorius Chickas Corea jau rytoj pasirodys Vilniaus kongresų rūmų scenoje. Net 16 prestižinių „Grammy“ statulėlių per karjerą susišlavęs amerikietis mėgsta kartoti: „Man niekas daugiau nerūpi, tik muzika“. Atėjusieji tikrai pajus vienu produktyviausių XX amžiaus antrosios pusės kūrėju laikomo Ch.Corea meilę muzikos garsams.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 88–108 Lt.

Organizatorių nuotr./Pianistas Lukas Geniušas
Lukas Geniušas

Lietuvių pianistų, o tiksliau tikra Geniušų šeimos invazija šįvakar apims Vilniaus kongresų rūmus. Čia vyks simfoninis koncertas „Grojame drauge: P. J. L. Geniušai“. Garsios Lietuvos muzikų dinastijos atstovai: pianistai Lukas ir Petras Geniušai ir Kauno valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis dirigentas Julius Geniušas pasirodys drauge su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Galit tikėtis įvairialypės ir nuotaikingos programos, juk Geniušams niekada netrūko charizmos.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek –  22–72 Lt.

„Tamstos“ 6-asis

Labai draugiškas ir itin muzikalus klubas „Tamsta“ šeštadienį švenčia 6-ąjį gimtadienį. Šįkart sveikinimai aidės išties griausmingai, mat juos tars bene mylimiausi Lietuvos hiphopo atlikėjai – „G&G Sindikato“ vyrai.

Andrei Motorichevo nuotr. /Renginio akimirka
„G&G Sindikato“ vyrai

Šventės proga jie ruošia išskirtinį pasirodymą su pučiamaisiais – jungtiniu orkestru „Išvien“. Neabejoju, kad klubas bus pilnutėlis, nes akivaizdu, kad „G&G“ moka padaryti gerą „tūsą“.

Kada – šeštadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt, bilietai bus parduodami tik renginio dieną, „Tamstoje“ nuo 19 val.

Margieji kaleidoskopai

Prisimenate akį glosčiusius besikeičiančius kaleidoskopo ornamentus? Ne viena vaikų ir suaugusiųjų karta smalsavo, kaip padaromas tas paslaptingas vamzdelis, kuriantis spalvingus vaizdus.

Atsakymai, galimybė pasukioti kaleidoskopą ir net pasidaryti vieną pačiam šį šeštadienį suteikiama „Artotekoje“, A. Strazdelio g. 1, Vilnius (iš Šv. Dvasios g. pusės / šalia muzikos klubo „Tamsta“). Čia rengiamų specialių kūrybinių dirbtuvių metu Mindaugas Skujus papasakos, kam reikalingas žiūronas, kurį sukinėjant keičiasi įvairiausi spalvoti vaizdai ir kaip jį sukurti. Kiekvienas dalyvis per bene pusdienį truksiantį susitikimą ne tik galės pasigaminti savąjį svajonių kaleidoskopą, bet ir dailiai jį išpuošti.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – 80 Lt (į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos priemonės).

Esate matę šokančias dainas? Sekmadienį Užtrakio dvaro sodyboje praleisti kviečia baritonas Jonas Sakalauskas, baleto artistas Eligijus Butkus ir pianistė Birutė Asevičiūtė. Šio trio koncertas – tarsi pokalbis, kurį apjungia muzika, šokis, poezija ir teatras. Pasimėgaukite dainų ir baleto šokio sūkuriu.

Kada – sekmadienį, 15 val. Kiek – 24–30 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius