-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: Margi žiemos džiaugsmai

Girdėjau, šiandien per pilką sausio dangų gali prasiveržti saulės šypsnys. Gera, kai žiemos pilkuma atsitraukia. Nors ketina pašalti, būkit pasiruošę apsirengti šilčiau ir žygiuoti grožėtis puikia tapyba, melodijų vingiais ar vakarėliu su draugais. Džiaugsmas gelbėja nuo darganos.
„Brassbastardz“
„Brassbastardz“ / V.Buivydės nuotr.

Šįvakar geros nuotaikos ir giedrų emocijų negailės grupės „Happyendless“ vyrukai. Jie klube „Tamsta“ pristatys naują radijo singlą pavadinimu „Golden Olympic“. Muzikantai daina papasakos apie aistrą sportui ir pagerbs olimpines žaidynes. „Happyendless“ žada kiekvieną priversti paprakaituoti šokių aikštelėje!

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 25 Lt.

Pradėti savaitgalį su laiko patikrinta muzika kviečia klubas „Brodvėjus“. Penktadienio vakarą čia skambės girdėtos ir pamėgtos Bryano Adamso ir Rodo Stewarto dainos, kurias atliks grupė „Pelenai“ su Česlovu Gabaliu priešaky. Girdėjome, jie yra paruošę ir kitų muzikinių staigmenų.

Kada – penktadienį, 20.30 val. Kiek – 20–25 Lt.

Lietuvos dailės muziejaus nuotr./„Angeliukas su katinu“ 2005
„Angeliukas su katinu“

Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) šiandien atidaroma retrospektyvinė dailininkės Elenos Kniūkštaitės tapybos paroda, o jau rytoj visi norintys galės išvysti tiesiog švytinčius tapytojos darbus. Atėjusieji galės pasigrožėti per 90 dailininkės kūrinių, kurie apima net 36 metų kūrybos laikotarpį. Paslaptinga nuotaika, vaikiško žavesio kupinas angelų pasaulis, spalvingas gamtos grožis pakerės kiekvieną. Drobėje nutapyti paprasti dalykai žavi.

Kada – nuo  šeštadienio 11 val. Kiek – 6 Lt.

Šviežia, blaivia galva – taip sekmadienio naktį jausis naujojo vakarėlių ciklo „Fresh Party“ lankytojai. Šį šeštadienį vilniečius pirmąsyk kviečia renginys, kurio metu netrūks gyvos muzikos, gėrimų ir užkandžių, tačiau nebus nė lašo alkoholio, nebus rūkoma ar vartojama narkotinių medžiagų. Atėjusius į „Fresh Party“, kuris vyks restorane „Green Hall“ (Upės g.21), koncertine programa nudžiugins grupė „Brassbastardz“ su soliste Daiva Starinskaite bei teatrališkas kolektyvas „Stipriai kitaip“.

„Nenorime sakyti, kas gerai, o kas blogai. Norime suteikti progą ateiti į „tūsą“ ir linksmintis be svaigalų. Kiti nesuvokia linksmybių be alkoholio. Vakarėlio idėja – skatinti sąmoningumą ir suvokimą, paraginti išsivaduoti iš svaigalų „rutinos“, pamatyti kitokias linksmybes“, – sakė vienas renginio organizatorių aktorius Audrius Bružas. Linksmintis blaiviai smagu!

Kada – šeštadienį, 21 val. Kiek – 35 Lt.

Tai iškildamas, tai vėl nusileisdamas į pogrindį muzikos stilius drum’n’bass gyvuoja jau daugiau kaip dešimtmetį. Būtent šios muzikos gerbėjus šeštadienį vienytis kviečia klubas „WOO“. Tarp jo sienų Full Flavour komandos didžėjai Babilan ir Brazdžionis, bei „Zip FM“ radijo laidos „Amenų Broliai“ balsai Cr-Edit ir JaZzy ketina atskleisti šviesius ir spalvingus liquid drum‘n‘bass ritmus. Jie sako, ši muzika neabejotinai privers nusišypsoti.

Kada – šeštadienį, 22.30 val. Kiek – iki 23 val. 5 Lt, vėliau 10 Lt.

Mėgstantys apžiūrėti ne tik tapybos darbus, bet ir gobelenus ar pano (tapybos, mozaikos, skulptūros ar keramikos kompozicija, puošianti sienas, – aut. past.) laukiami Lietuvos technikos bibliotekoje, „Tako“  galerijoje (Šv. Ignoto 6, I a.). Čia iki sausio pabaigos eksponuojami Jurijaus Ždanovo tapybos darbai ir gobelenai. Galerija veikia darbo dienomis nuo 8 iki 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius